Kultura

Razkrivamo! Kaj čaka tekmovalce, ki jih je izbral Bine?

K.S.
9. 9. 2014, 12.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V bitko za najboljšega kuharskega šefa in 100.000 EUR je vstopilo 8 moških, 5 žensk. Letošnji tekmovalci bodo lahko svoje kreacije stregli javnosti že v prvem tednu! Že ta četrtek pa jih boste lahko preizkusili tudi vi.


30-letni Valerio Lutman je kuhar, slaščičar in gostinski tehnik, nekoč pa tudi profesionalni kolesar. Danes se njegovo življenje odvija med lonci, kolesarstvom, ribolovom, nabiranjem gob in tehničnimi deli. Multipraktik na dveh nogah bo moral sedaj svoje kuharske veščine predstaviti še pred celo Slovenijo. Bo v šovu Gostilna išče šefa znal uporabiti znanje, ki so mu ga dali številni kuharski tečaji, na katerih se redno izpopolnjuje.

POP TV
Valerio Lutman


Življenje 23-letne komunikologinje in slaščičarke Tine Bolta je dinamično kot se le da. Preizkusila se je v igralskih vodah, slaščičarstvu, blogerstvu in v še tisoč in eni zadevi. Zdaj je pred novim izzivom ... Ji bo uspelo prepričati šefa Bineta, da je njeno slaščičarsko znanje dovolj za to, da bo postala tudi vrhunska kuharica?

POP TV


Najmlajša udeleženka šova Gostilna išče šefa 19-letna Špela Klopčič kot najstnica preseneča s svojo odločnostjo, zavzetostjo za delo in jasnimi življenjskimi cilji. Imela je priložnost delati v kuhinji s slepimi in slabovidnimi in po taki izkušnji je ena izmed tistih, ki se zelo dobro zaveda, kako vesel si lahko, da nisi odvisen od nikogar. Špela potrebuje več kot 10 ur spanja na dan. Le kako bo naporen urnik vplival na njeno življenje v Gostilni?

POP TV


Nataša Gorenc spada med zadnjo generacijo pionirčkov. Kratkolasa 31-letna Ljubljančanka je v profesionalni kuhinji že precej domača in vajena zahtevnih razmer med lonci. Rada kuha in ustvarja, najbolj pa jo osreči, če so zadovoljni tisti, ki jim kuha. Je delovna in zagnana, se hitro uči. Zdaj pa je čas, da se preizkusi še v najbolj priljubljeni kuhinji te jeseni.

POP TV


31-letna Polonca Bregantič je doma iz Brd. Kuhanje je za njo predvsem izkazovanje ljubezni. Je ljubiteljska kuharica, ki s kuhanjem razvaja svoje bližnje. Doma ji na knjižnih policah že zmanjkuje prostora, saj tam svoje mesto zaseda več kot 200  kuharskih knjig.

POP TV


Ambiciozna 21-letna Mariborčanka Pia Senčar je študentka, ki je zelo kmalu ugotovila, da je hrana njena velika ljubezen. Njena mama zelo dobro kuha, njen oče pa je pravi mojster žara. Pri svojih rosnih letih je zelo ambiciozna, sanje pa ima že izdelane, saj ima za odprtje svoje restavracije že vse pripravljeno. Z zmago v Gostilni se ji lahko te sanje uresničijo.

POP TV


29-letni Primorec Matevž Volk se je šolal za slaščičarja, nato je prestopil v menzo, kjer ni imel dovolj izzivov. Nadaljeval je v prestižni restavraciji, kjer je spet popolnoma spremenil pogled na kulinariko in si zastavil življenjski cilj, da želi postati vrhunski kuhar. Kako do zmage v oddaji Gostilna išče šefa, mu je svetoval tudi prijatelj, lanski zmagovalec Tomaž.

POP TV


Energičen Kranjčan Anže Oblak najraje je golaž s kruhovimi cmoki. 25-letnik priznava, da je kuhanje način njegovega življenja in nekaj, čemur se ne bi nikoli odrekel. Ko kuha, preizkuša nešteto idej, kar ga odpelje v popolnoma drug svet. Sicer pa se v življenju drži načela, da v srcu hrani samo lepe trenutke, vse ostalo pa pozabi.

POP TV


Almir Begič je 27-letni Koprčan, ki se po kuhinji suče že od malega. Od oblizovalca kozic in loncev svoje mame se je podal na pot gostinstva, ki je postalo njegovo življenje, njegov poklic. Zase pravi, da je kuhar z dušo in telesom. Njegova največja opora so njegova družina in punca, ki ga bodo med šovom tudi najbolj podpirali.

POP TV
Almir Begič


Kako bo študij energetike pomagal Anžetu Šoštaršiču v šovu Gostilna išče šefa? 21-letni Brežičan verjame, da je kombinacija uživanja v hrani in poznavanja sestavin, s ščepcem poznavanja zakonov fizike, formula za uspeh. Anže ne skriva, da pri njem v kuhinji velikokrat nad srcem prevlada glava.

POP TV


Bodo 12-letne izkušnje v gostinstvu prepričale strogega šefa Bineta, da je Damjan Božič iz pravega testa za zmagovalca oddaje Gostilna išče šefa? 30-letni Damjan je po izobrazbi gostinski tehnik in je zadnja štiri leta vodil svojo restavracijo. Je eden izmed redkih tekmovalcev, ki se lahko pohvali s sodelovanjem pri ustvarjanju knjige Kulinarični zakladi Slovenije. Trdno je prepričan, da ima v Gostilni vse možnosti za zmago.

POP TV


24-letni Marko Gorela prihaja iz Portoroža. Po izobrazbi je kuhar, za kar ga je navdušila mama, ki jo je ob kuhi vedno rad opazoval. Je nekdanji član slovenske kuharske reprezentance in dobitnik številnih odličij! Njegove največje sanje so lastna restavracija in pivovarna. Kako pa mu bo šla tekma pod taktirko šefa Bineta?

POP TV

In kaj jih čaka?

Nikoli do sedaj se še ni zgodilo, da bi tekmovalci svoje kreacije stregli gostom že v prvem tednu in to celo brez da jih šef Bine potrdi! A šef je še pred začetkom šova  napovedal, da bo tretja sezona prinesla nove, še bolj zahtevne izzive.  In res bo tako! 

Prvi  izziv bo kreiranje ''ulične hrane.''  Tekmovalce bo šef Bine poslal na Ljubljansko tržnico in Gostilna bo s svojo začinjeno bitko za en dan zaživela kar na Pogačarjevem trgu.  Med 11. in 17. uro bodo tekmovalci tam brezplačno stregli svoje kreacije, ki jo bodo stregli v ekipah. 

Mimoidoči se bodo tako lahko kar na na lastne oči in okuse prepričali o letošnjem naboru tekmovalcev in tako šefu Binetu pomagali pri odločanju o najboljši ekipi.

Štel bo namreč vsak naročen krožnik!