100.000 evrov

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

G.G.
30. 4. 2024, 12.05
Posodobljeno: 30. 4. 2024, 12.10
Deli članek:

Z lepimi besedami o dobavi in montaži toplotnih črpalk je kupce »olajšal« za približno 100.000 evrov.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Imel je svoje podjetje in ponujal je ugodne cene za dobavo in montažo toplotnih črpalk za ogrevanje hiš. Nekateri so mu na lepe besede izročili predujem ali pa celo celotno kupnino. Potem pa so čakali. In čakali. Možaka pa ni bilo nikjer, tudi toplotnih črpalk ne.

Novomeški kriminalisti so začeli preiskovati zadevo in jo do marca zaključili – podali so kazensko ovadbo zoper osumljeno pravno osebo in njenega 37-letnega zastopnika z območja Policijske uprave Novo mesto. Ugotovili so, da je osumljeni v večini primerov od oškodovancev z lažnimi navedbami in obljubami prejel plačilo celotne kupnine. Z omenjenimi umazanimi dejanji je svoji družbi pridobil protipravno premoženjsko korist v skupni višini več kot 100.000 evrov in za isti znesek oškodoval kupce.

Kriminalisti so prav tako ugotovili kršitve delovnopravne zakonodaje in ugotovili oškodovanje ene zaposlene osebe za več kot 1.000 evrov. V predkazenskem postopku so še ugotovili, da je osumljenec nezakonito razpolagal s finančnimi sredstvi družbe in si pridobil protipravno premoženjsko korist v višini več kot 60.000 evrov.