Zagata

Foto: Upokojenec parkiral v reki, namesto pred bolnišnico

R.T.
13. 4. 2024, 17.09
Posodobljeno: 13. 4. 2024, 18.51
Deli članek:

Zadeva se je na koncu razpletla srečno, a je vozniku voda že segala do kolen.

Freiwillige Feuerwehr Scheibbs
Voznika je iz vozila rešil očividec.

V Scheibbsu, mestecu v Spodnji Avstriji, ki je sodeč po navedbah na Wikipediji leta 1886 postal prvi kraj v Avstriji z ulično razsvetljavo na električni pogon, so se v petek odvili dramatični prizor. Tam je voznik izgubil oblast nad vozilom in zapeljal naravnost v tamkajšnjo reko Erlauf. Nesrečo je opazil mimoidoči, ki je na kraj nemudoma poklical reševalce. Slednji so na kraju oskrbeli 79-letnega upokojenca, ki je še nemalo tega sedel za volanom delno potopljenega avtomobila. Odpeljali so ga naravnost v bolnišnico, ki se pravzaprav nahaja v neposredni bližini nesreče. Tja je bil upokojenec tudi prvotno namenjen!

Kot poroča avstrijski Kronenzeitung, je želel nesrečnik parkirati na parkirišču pred bolnišnico, a je iz zaenkrat še neznanega razloga zapeljal čez parkirišče in naravnost v reko. Slednja je nato začela avtomobil odnašati s tokom. Na srečo ni imela dovolj moči. Upokojenca je iz vozila izvlekel že očividec, ki je na nesrečo opozoril pristojne. V avtomobilu mi je voda v tistih trenutkih menda že segala do kolen, zato je bilo hitro ukrepanje nujno. Teža njegovih poškodb ni znana.

Za reševanje vozila so pozneje poskrbeli gasilci, ki so se zadeve lotili s težko mehanizacijo. Brnele so tudi motorne žage, saj so si morali zagotoviti dostop do reke.