Spišske Podhradi

Na srečanju katoliške mladine avtobus zapeljal v skupino vernikov; trem dekletom ni bilo pomoči

J.V.
7. 4. 2024, 09.20
Posodobljeno: 7. 4. 2024, 09.34
Deli članek:

Tragedija se je zgodila včeraj malo po 7. uri zjutraj v kraju Spišske Podhradi na Slovaškem.

Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj
Zakaj natančno se je avtobus pričel premikati, v preiskavi ugotavlja policija.

Ob robu srečanja katoliške mladine na Slovaškem je voznik avtobusa včeraj okoli 7. ure zjutraj zapeljal v skupino mladih vernikov, ki so ravno izstopali. Za tri dekleta je pomoč prišla prepozno, v nesreči pa je bilo huje poškodovanih še sedem ljudi. Tragedija se je zgodila v kraju Spišske Podhradi. Zakaj natančno se je avtobus pričel premikati, v preiskavi ugotavlja policija. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku naj bi bil negativen, je pa moški v šoku, zato ga policisti še niso mogli zaslišati, poroča Plus Jeden Den.

Neuradno naj voznik avtobusa ne bi zategnil ročne zavore, zato se je pričel premikati. Reševalci so več mladih, stari od 14 do 17 let, z odprtimi ranami in zlomi prepeljali v bolnišnice v Levočah, Prešovu, Krompachyju, Spišski Novi Vesi in Košicah, kjer so zdravniki uspeli rešiti življenje hudo poškodovanemu 15-letnemu dekletu, ki je po posegu že izven življenjske nevarnosti.

Večerne pogrebne maše se je udeležilo 1600 mladih vernikov

Večerne pogrebne maše v sosednjem kraju Spišská Kapitula se je udeležilo kakih 1600 mladih vernikov. Po informacijah Plus Jeden Den je med žrtvami 17-letna Lucia, hči župana Stare Ljubovne. Tudi 18-letna Sofia trčenja ni preživela, identiteta tretje žrtve pa ni znana.