Tragično

Pri Hurgadi eksplodirala ladja, turistko še vedno pogrešajo

R.T.
6. 3. 2024, 10.42
Posodobljeno: 6. 3. 2024, 10.42
Deli članek:

Dopust turistov v egiptovski Hurgadi se je sprevrgel v nočno moro. Eno osebo še vedno pogrešajo. Verjetnost, da bi bila še živa, je neznatna.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nesreča v morju v bližini egiptovskega letovišča Hurgada se je zgodila že 22. februarja. Plovilo, ki je tam turiste peljalo na potapljanje, je najprej zajel požar. Končalo se je v eksploziji, pri čemer se je večina članov posadke in turistov uspela še pravočasno rešiti. To pa ni uspelo 57-letni nemški turistki, ki se je v času eksplozije še vedno nahajala na ladji.

Kot danes poroča nemški Bild, se je nesreča zgodila dva dni pred zaključkom sicer večdnevnega potapljaškega izleta. Na nemškem zunanjem ministrstvu so za časnik potrdili, da je nemška državljanka še vedno pogrešana in da je nemško veleposlaništvo v Kairu v stiku tako z njenimi svojci kot z egiptovskimi oblastmi. Nemška turistka naj bi v Egipt odpotovala sama, njena kabina na ladji pa naj bi se nahajala v bližini strojnice. Zagorelo naj bi sicer v kuhinji, vzrok pa naj bi bila napaka na električni napeljavi.

Na ladji se je nahajalo še 16 potnikov, 12 članov posadke in dva inštruktorja potapljanja. Vsi so se uspeli rešiti s pomočjo napihljivih čolnov. Ladja je končala na dnu morja, tam pa se bržkone nahaja tudi truplo turistke.