Dve skoraj obglavil

Ebadullah umoril tri prostitutke, ker so delovale pod krinko hudiča

J.V.
2. 3. 2024, 11.50
Posodobljeno: 5. 3. 2024, 09.51
Deli članek:

27-letni afganistanski prosilec za azil v Avstriji je na policijskemu zaslišanju spregovoril o motivu za zločin. Svoje žrtve je zabodel 96-krat in skoraj obglavil dve od umorjenih deklet.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na dan prihajajo podrobnosti umora treh prostitutk na Dunaju prejšnji konec tedna. Osumljeni trojni morilec, 27-letni afganistanski državljan Ebadullah A., je na policijskem zaslišanju spregovoril o motivu za svoj zločin: prodajalke ljubezni so po njegovem delovale pod krinko hudiča, deloval pa da je po navodili iz Korana, poroča Heute.

Pred umori v supermarketu nabavil tri različno dolge nože

Pred morilskim pohodom v masažnem salonu na Engerthstrasse je osumljeni v supermarketu kupil tri nože z različno dolgimi rezili. Svoje žrtve je zabodel 96-krat in skoraj obglavil dve od umorjenih deklet. Policisti so pošast ustavili z elektrošoki, ker je z noži grozil tudi njim.

Njegov zagovornik Phillip Springer pravi, da je "zlomljena duša, pomilovanja vredna bolna oseba." "Moja stranka je prepričana, da sta nož vihtela magija in čarovništvo, živi v mitskem svetu," pravi Springer. Po prvih ugotovitvah osumljeni v času storitve kaznivega dejanja ni bil pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog. O njegovi prištevnosti mora zdaj odločiti sodni izvedenec psihiatrične stroke, še piše Heute.