Sodba

23-letna Lara sredi dneva na ulici premlatila teto: "No, bila sem pijana"

D.K.
23. 2. 2024, 09.31
Posodobljeno: 23. 2. 2024, 09.54
Deli članek:

23-letnica je pijana kršila javni red in mir, ko se je sredi ulice pijana spravila nad teto. Zadeva pa je končala na sodišču.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Kot izhaja iz sodbe, se je vse skupaj zgodilo maja lani v Zagrebu, kjer se je Lara najprej verbalno spravila nad svojo teto, nakar jo je pljuvala, se je lotila z rokami in nogami ter jo udarjala po telesu in nanjo lajala kot pes, jo je podrla na tla, kjer jo je ustavil mimoidoči.

Oškodovanka je povedala, da bi morala Lara tisti dan vrniti svoj mobilni telefon, ki je ostal v stanovanju skupnega prijatelja. Nečakinja pa se jo je z ničimer izzvana na ulici fizično lotila in jo podrla na tla.

Lara je med zaslišanjem na policiji svojo teto obtožila, da jo je nadlegovala, zato je bila kot prvoobtožena ovadena tudi oškodovanka. Vendar je napadalka na sodišču povedala, da si je vse izmislila in da je bila za dogodek kriva sama. "Lahko rečem, da moja teta ni storila ničesar, kar bi motilo javni red in mir, ni me fizično napadla ali se tepla in me žalila. Edina stvar je, da mi je v samoobrambi strgala majico. In zakaj sem policiji povedala drugače? No, tisti dan sem bila pijana, pa tudi sprovocirana iz nekih drugih razlogov," se je branila Lara.

Sodnik je Laro spoznal za krivo in jo obsodil. Plačati mora 320 evrov denarne kazni, prav tako pa tudi 66 evrov stroškov postopka. Teto so na koncu izpustili.