Drama v Gradcu

Medicinska sestra iz ledene Mure rešila dedka in njegovega vnučka

R.T.
14. 2. 2024, 09.53
Posodobljeno: 14. 2. 2024, 15.44
Deli članek:

V Gradcu se je včeraj popoldne odvila drama, ki pa se je za 51-letnika in njegovega petmesečnega vnuka razpletla srečno.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

36-letna ženska se je včeraj ob približno 14. uri podala na tek ob brežini Mure na južnem delu Gradca. Med tekom je opazila moškega, ki se je nahajal v reki, v rokah pa je držal dojenčka. Takoj ji je bilo jasno, da sta oba v stiski, saj je grozilo, da ju bo tok odnesel. Na kraj je nemudoma poklicala reševalce, nato je priskočila na pomoč še sama.

Kot poroča portal meinbezirk.at, so na kraj prispeli reševalci in policisti, pri čemer so poskrbeli za nesrečno dvojico. Tako moški kot dojenček sta sicer bila brez vidnih poškodb, a sta bila premočena in podhlajena, zato so oba odpeljali v graško pediatrično bolnišnico. Portal poroča še, da je njuna rešiteljica medicinska sestra, ki redno teče po tej isti poti.

Izkazalo se je, da se je v zagati znašel 51-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki prebiva v Gradcu. Ob reki je potiskal otroški voziček, v katerem se je nahajal njegov petmesečni vnuk. Domnevno zaradi nenadnih zdravstvenih težav je nekako skupaj z dojenčkom pristal v ledeni Muri.