Tožba

Branka si je na zaledenelem pločniku zlomila nogo, mesto mora plačati mastno odškodnino

R.T.
31. 1. 2024, 19.41
Posodobljeno: 31. 1. 2024, 19.41
Deli članek:

Na sodišču v Varaždinu se je končala sodna saga v primeru meščanke Branke, ki je na neočiščenem pločniku padla in si zlomila nogo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Nesrečni dogodek, v katerem si je danes bržkone kar srečna Branka zlomila nogo, se je zgodil že pred desetletjem v Varaždinu. Kot poroča hrvaški portal Danica.hr, si je meščanka Branka tistega kritičnega jutra 31. januarja 2014 na eni od varaždinskih ulic zlomila nogo. Padla je na neočiščenem pločniku, polnem ledu in snega.

Odločila se je za tožbo, v kateri je po poročanju portala navedla, da je po »nesreči trpela tako telesno kot duševno in da je utrpela zlom golenice.« To je potrdil tudi sodni izvedenec medicinske stroke, ki je pojasnil, da je Branka utrpela kompliciran zlom spodnjega dela noge. Tisto jutro je padal »ledeni dež,« na urgenci pa obravnavali kar 14 zlomov. Branka se je nato po mesecu dni okrevanja soočila še z globoko vensko trombozo, ki je terjala hospitalizacijo in dolgotrajno terapijo z zdravili. Izvedenec je pritrdil Brankinim navedbam, da je bilo zaradi »poškodb njeno telesno in duševno zdravje okrnjeno.«

Danes, natanko deset let po nezgodi, je sodišče v Varaždinu končno razsodilo, in sicer v prid Branki. Občini je naložilo, da mora tožnici plačati 14.500 evrov odškodnine in še 10.000 evrov stroškov postopka. Sodba še ni pravnomočna, saj se lahko lokalne oblasti nanjo pritožijo. Zakaj je sodna saga trajala tako dolgo, portal ne poroča.