Arantxa Sanchez Vicario

Legendarni španski tenisačici dve leti pogojnega zapora

J.V.
17. 1. 2024, 17.35
Posodobljeno: 17. 1. 2024, 17.44
Deli članek:

Arantxa Sanchez Vicario je bila danes na sodišču v Barceloni spoznana za krivo in obsojena na dve leti pogojnega zapora, hkrati bosta morala z nekdanjim soprogom luksemburški banki vrniti 6,6 milijonov evrov premoženja.

Profimedia
Arantxa Sanchez Vicario

Nekdanja španska teniška zvezdnica Arantxa Sanchez Vicario je bila na sodišču v Barceloni obsojena dve leti pogojne zaporne kazni zaradi finančne goljufije. Danes 52-letna Sanchez Vicario, njen nekdanji soprog Josep Santacano ter še trije ljudje so bili spoznani za krive skivanja premoženja, da bi se izognili plačilu dolga v višini 7,6 milijonov evrov vključno z obrestmi.

Sanchez Vicario je med drugim osvojila štiri naslove na turnirjih za grand slam, trikrat na odprto prvenstvo Francije in OP ZDA leta 1994. Leto pozneje je bila 12 tednov prva na svetovni lestvici WTA.

Krivo je zvalila na tedanjega soproga

Ne bo pa nekdanja tenisačica, ki je kot prva Španka zasedla prvo mesto na lestvici WTA, za dve leti pristala za zapahi, če v dveh letih ne bo storila novega kaznivega dejanja. Njen bivši soprog je bil obsojen na tri leta in tri mesece zapora. Skupaj pa bosta morala oškodovancu, luksemburški banki, vrniti 6,6 milijonov evrov. 

Obtožena je po pisanju španskih medijev krivdo valila na svojega takratnega moža, češ da je on upravljal z njenim denarjem in da ni vedela za noben nezakonit poseg v družinsko premoženje.