Lopovi na delu

V Ljubljani serija vlomov, na prste se jim je lepila predvsem gotovina

R.T.
24. 12. 2023, 20.05
Posodobljeno: 24. 12. 2023, 20.06
Deli članek:

Policisti so na območju PU Ljubljana v zadnjih 48 urah zabeležili kar 19 vlomov, pri čemer je v devetih primerih ostalo le pri poskusu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ob enem ropu v središču Ljubljane, o katerem smo že poročali, so imeli ljubljanski policisti v teh dneh veliko dela z vlomilci.
Kar zadeva samo prestolnico, so vlomilci največkrat udarili na območju Šiške. V enem primeru je šlo za vlom v hišo, pri čemer je lopov odnesel nakit in poskrbel za 1200 evrov škode. Vlomljeno je bilo tudi v drvarnico, od koder je neznanec odnesel orodje. Škode je za 150 evrov. Nekdo je vlomil tudi v eno klet in iz nje odpeljal kolo, s čimer je lastniku povzročil za 500 evrov škode.

Dva vloma so zabeležili tudi na Viču, kjer je nekdo vlomil v hišo, odtujil gotovino in lastnika oškodoval za približno 500 evrov. V drugem primeru je šlo za vlom v gostinski lokal. Tudi tam je izginila gotovina, a je skupna škoda znašala kar 4700 evrov.
V središču Ljubljane je bila tarča vlomilca trgovina. Odnesel je gotovino in oblačila ter podjetje oškodoval za približno 5000 evrov. Neznanec je vlomil tudi v gostinski lokal in odnesel gotovino. Škoda znaša približno 1200 evrov.