Skopje

Po treh dneh iskanja 14-letne Vanje se je oglasila skrušena mama Zorica

J.V.
29. 11. 2023, 16.10
Posodobljeno: 29. 11. 2023, 16.18
Deli članek:

Primer razburja javnost Severne Makedonije.

Facebook/Zorica Gjorcevska
Pogrešana 14-letna Vanja Gjorcevska

Iskanje 14-letne Vanje Gjorcevske iz Skopja, ki je v ponedeljek 27. novembra izginila na poti v šolo, še vedno poteka in razburja javnost Severne Makedonije. Policija preiskuje vse možne motive in razloge za njeno izginotje. Njeni portreti krasijo ulice po središču Skopja v upanju, da bo kdo od mimoidočih pripomogel k izsleditvi najstnice. Zadnji signal njenega mobilnega telefona je bil zaznan na Bulevarju Partizanskih odredov pri Univerzalni sali.

Od doma je odšla nasmejana

Po poročanju portala Telma je Vanja šla ob 7.20 uri zjutraj v šolo, ob 8.35 uri so svojci prijavili njeno izginotje. Po besedah mame Zorice je bila hčerka pred odhodom dobre volje in da ni tožila o kakšnih težavah. Tudi sicer punčka nasplošno nima težav, odnosi v družini so urejeni, pravi mama, ki tudi dvomi, da bi bila Vanja ugrabljena. 

"Dala sem ji denar za zajtrk in odšla je v šolo. Nasmejana je odšla od hiše. Stara je 14 let, hodi v deveti razred. Da ni prišla k pouku, mi je sporočila prijateljica. Preverili smo vse njene račune na družbenih omrežjih, imam vsa njena gesla. Našla nisem nič sumljivega. Resnično dvomim, da je bila ugrabljena. Bog ne daj, da se motim. Policija preverja tudi varnostne kamere, vse se je dogajalo na poti od doma do šole," je še povedala pretresena mama Zorica.

V Evropi po ocenah nevladnih organizacij vsako leto izgine več kot 250.000 otrok, v Severni Makedoniji pa v povprečju okoli 300 ljudi, od tega precej otrok.