Tatvine

Vlomi in tatvine čez vikend

A.S./STA
5. 11. 2023, 19.13
Posodobljeno: 5. 11. 2023, 19.14
Deli članek:

Policisti so od petka zvečer na širšem območju Ljubljane, Maribora in Kranja obravnavali več vlomov. Tatove je v glavnem zanimal denar in nakit, nekateri so bili tudi lačni.

Profimedia
(Fotografija je simbolična.)

Ljubljana

V ljubljanskih Mostah je neznani storilec vlomil v hišo in iz nje odtujil denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. Iz hiše na Brezovici pri Ljubljani so odnesli nakit in tehnično blago v skupni vrednosti okoli 5000 evrov, iz hiše v okolici Horjula pa denar, nakit in tehnično blago v skupni vrednosti nekaj tisoč evrov. Ob vlomu v hišo v okolici Vodic so odtujili nakit in denar v skupni vrednosti okoli 4000 evrov.

V središču Ljubljane je očitno lačni neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil prehrambne artikle, s tem pa povzročil za okoli sto evrov škode. V Kamniku so vlomili v dva gostinska lokala in odtujili denar. V prvem primeru je vrednost škode dosegla okoli 1500 evrov, v drugem pa okoli 3000 evrov.

Maribor

Mariborski policisti so obravnali vlome v dve stanovanjski hiši na območju Maribora, hiši na območju Poljčan in Dupleka ter trgovino na območju Maribora. Neznani storilci so večinoma odnesli gotovino v vrednosti po nekaj tisoč evrov.

Kranj

O več vlomih so poročali tudi iz  policijske uprave Kranj. Med drugim so obravnavali dva vloma v stanovanjsko hišo, pri katerih so storilci ukradli nakit, in dva vloma v hišo, pri katerih niso storilci začuda niso odnesli ničesar. V dveh primerih so vlomili v klet večstanovanjskega objekta in odnesli električni skiro ter prehrambne artikle.

Iz stanovanja v Kranju je nekdo ukradel denar. Neznani storilci so vlomili tudi v osebni avtomobil na območju Škofje Loke, ukradli denarnico in z bančno kartico opravili dvig gotovine.