Hude poškodbe

Pri Hrpeljah 13-letno šolarko na gozdni poti zbil domačin

S.R.
17. 10. 2023, 14.04
Posodobljeno: 17. 10. 2023, 14.04
Deli članek:

13-letna deklica je s hudimi poškodbami pristala v Splošni bolnišnici Izola.

Gasilci Stara Vrhnika
Fotografija je simbolična.

Starši hudo poškodovane 13-letnice, ki jo je včeraj pri Hrpeljah nekdo zbil z avtomobilom, so dogodek prijavili policiji. Koprski policisti so nato ugotovili, da se je vse skupaj odvilo ob približno 13.30 uri, ko se je 13-letnica iz šole vračala po gozdni poti. Slednja poteka za šolo, po njej pa ne smejo voziti motorna vozila, kar je označeno tudi s prometno signalizacijo. Ko je deklica hodila, je vanjo trčil 37-letni domačin, ki se je z osebnim vozilom pripeljal z nasprotne smeri. 13-letnica je zaradi zloma stegnenice pristala v izolski bolnišnici.

Koprski policisti so še pojasnili, da je voznik nesrečo povzročil v času, ko ima že tako veljaven ukrep prepovedi vožnje. Nesrečo preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

V popoldanskih urah jo je na Obali skupila še ena deklica, ki pa je na srečo utrpela le lažje poškodbe. Desetletno deklico je malo po 16. uri v Čežarjih, naselju pri Kopru, zbil motorist. Lažje poškodovana desetletnica je prav tako pristala v Splošni bolnišnici Izola. Po pojasnilih policistov je deklica cesto prečkala čez prehod za pešce, takrat pa je vanjo trčil 15-letni voznik mopeda. Slednji je prehiteval kombinirano vozilo, ki je pravilno ustavilo pred prehodom. Policisti ga bodo nagradili z obdolžilnim predlogom.