Drama v Tordincih

57-letnik v sosedovo hišo metal molotovke, se polil z bencinom in zaklenil v svojo hišo

J.V.
3. 10. 2023, 15.50
Posodobljeno: 3. 10. 2023, 16.17
Deli članek:

Drama v Tordincih na Hrvaškem se je pričela okoli 9.30 ure zjutraj. Pogajanja o predaji 57-letnega nekdanjega varnosntika so potekala več ur. Popoldan so v hišo vdrli specialci.

Bobo
Fotografija je simbolična.

V hrvaški vasi Tordnici nedaleč od Vinkovcev se je moški sprl s sosedi, v njihovo hišo oz. na dvorišče vrgel štiri molotovke, se polil z bencinom in zaklenil v svojo hišo. Na kraj so nemudoma odhitele policijske specialne enote, gasilci in reševalci.

Gre za 57-letnega nekdanjega varnostnika Palija S., ki je v preteklosti po vasi že povzročal težave. Tokrat pa so mu stvari zares ušle iz rok, pravi ena od sosed.

"Ni prvič, da po vasi dela težave, mojemu sinu je zagrozil, da ga bo zaklal. A stvari še nikoli niso tako ušle izpod nadzora," je za portal Vinkulja.hr povedala Ljubica Damjanović.

Njen mož Ivica je dodal: "Psihične težave ima že dlje časa. Zapustili so ga žena in otroci, ima brata skrbnika, a ga že dolgo nismo videli. Po vasi pogosto dela težave, a kaj takšnega nismo pričakovali. Pri gašenju požara je bil en policist lažje poškodovan."

Drama se je sicer pričela okoli 9.30 ure zjutraj. Sledila so pogajanja. Okoli 15.30 ure so v hišo 57-letnika vdrle specialne enote. Nekaj pred 16. uro pa so moškega odpeleljali z vozilom nujne medicinske pomoči, poroča Jutranji.