Bangkok

14-letnik streljal v nakupovalnem središču; en mrtev, šest ranjenih

J.V./STA
3. 10. 2023, 15.15
Posodobljeno: 3. 10. 2023, 15.15
Deli članek:

V streljanju v nakupovalnem središču v Bangkoku je bila danes ubita ena oseba, še šest pa je bilo ranjenih, so sporočile tajske reševalne službe, ki so sicer sprva poročale o treh mrtvih in štirih ranjenih. Policija je medtem že prijela strelca - šlo je za 14-letnika.

Profimedia
Izkazalo se je, da je streljal komaj 14-letni deček.

Direktor urgentnega centra Erawan je sporočil, da je bila v strelskem napadu ubita ena oseba, še šest pa je bilo ranjenih, potem ko so sprva poročali o treh mrtvih in štirih ranjenih. "Sprva smo poročali o treh smrtnih žrtvah, vendar je dejansko umrla le ena oseba," je povedal in dodal, da sta dva od šestih ranjenih v težkem stanju.

Napad je potrdil tudi tajski premier Srettha Thavisin, ki je dodal, da je policija že aretirala strelca. Šlo je za 14-letnika, je v objavi na družbenih omrežjih nato potrdil preiskovalni urad tajske policije. Tajski premier je ob potrditvi napada sporočil še, da policija preiskuje prizorišče, razmere pa se umirjajo.

Videoposnetki, ki so kmalu po napadu zakrožili po družbenih omrežjih, so prikazovali množico ljudi, ki so bežali iz nakupovalnega središča Siam Paragon, enega glavnih nakupovalnih središč tajske prestolnice, ki je priljubljeno tako med turisti kot domačini.

Na Tajskem ima sicer veliko ljudi v lasti orožje, strelski napadi pa so v zadnjih letih vse pogostejši. Do novega streljanja je prišlo le nekaj dni pred prvo obletnico enega najbolj krvavih dni v novejši tajski zgodovini, ko je nekdanji policist v napadu na vrtec umoril 24 otrok in 12 odraslih.