V Avstraliji

Na nogometno igrišče zašla strupena kača, tekmo so prekinili

D.K.
17. 9. 2023, 12.39
Posodobljeno: 17. 9. 2023, 16.12
Deli članek:

Zaradi kače na igrišču se je nogometna tekma zavlekla za pol ure.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Kača, za katero se je izkazalo, da je strupena, je izkoristila visoke temperature, ki vladajo v Avstraliji, in si za sončenje izbrala nogometno igrišče na območju Sydneyja, na katerem se je odvijala tudi tekma. 

Ko so prisotni opazili kačo, je bila tekma avstralskega nogometa prestavljena za pol ure, saj so čakali, da na kraj dogodka prispe strokovnjak za kače. Slednji je potrdil, da gre za strupeno vrsto kače, črno kačo z rdečim trebuhom, ki jo najdemo v delih jugovzhodne Avstralije, njen ugriz pa je običajno usoden. 

»Tukaj je 34 stopinj in obkroženi smo z grmi, zato ne preseneča, da je tam kača,« je za Guardian povedala Brian Harvey, voditeljica ženskega nogometa. 

Prisotni so bili precej zmedeni in začudeni nad situacijo, vendar kot poročajo tuji mediji, to ni edini nenavaden dogodek z živalmi, ki se je odvijal na tem igrišču. Na eni od tekem so igralci morali iskati zavetje, saj so jih napadale lokalne ptice, za katere predvidevajo, da so svoje gnezdo zgradile nekje na igrišču in z vso vnemo branile svoje mladiče.