Severna obvoznica

Dars razveselil Ljubljančane, delovna zapora se poslavlja, znova bo nekoliko bolje steklo

S.R./STA
17. 9. 2023, 13.12
Posodobljeno: 17. 9. 2023, 13.12
Deli članek:

Od začetka prenove severnega dela obvoznice je minilo že več kot leto dni, od ponedeljka se zdaj končno poslavlja delovna zapora med Tomačevim in Zadobrovo.

Bobo
Prenova na severnem delu obvoznice se je začela lanskega julija.

Dars bo delovno zaporo na severni ljubljanski obvoznici med Tomačevim in Zadobrovo, ki jo je v minulih mesecih celostno obnovil, v celoti odstranil v noči na ponedeljek. Do vključno danes na tem odseku še potekajo še zaključna dela, zaradi česar sta zaprta prehitevalna pasova, v vsako smer vožnje pa urejena dva začasna prometna pasova.

Na območju priključka Ljubljana Bežigrad (Dunajska cesta) pa so v soboto prešli v naslednjo fazo zapore, v kateri je zaprto smerno vozišče proti Tomačevemu, ves promet pa je preusmerjen na vozišče proti Šiški, kjer je promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Do zaključka del na območju tega priključka je po severni obvoznici prepovedan tranzit tovornim vozilom nad 7,5 tone.

Predvidoma do 31. oktobra bo na odseku vzhodne ljubljanske obvoznice med Zaloško in Litijsko cesto proti razcepu Malence zaprt počasni pas zaradi obnove protihrupne ograje.

Na južni obvoznici pa bosta do konca leta zaradi prenove zaprta bencinska servisa na počivališčih Barje sever in Barje jug. Počivališči ostajata odprti.

Do 31. avgusta letos je Dars obnovil skupno 51 kilometrov smernih vozišč avtocest od 55 kilometrov načrtovanih v letošnjem letu. Vrednost gradbenih del pri obnavljanju avtocest bo do konca letošnjega leta po trenutni oceni dosegla 92,25 milijona evrov.