Trčila v brežino in zapornico

Tragedija na Škofljici: Iz UKC Ljubljana prispela črna vest

R.T.
16. 9. 2023, 07.56
Posodobljeno: 16. 9. 2023, 15.25
Deli članek:

56-letni sopotnik je utrpel tako hude poškodbe, da je pozneje v ljubljanskem kliničnem centru umrl.

Marko Vavpotič / M24
Fotografija je simbolična.

Včeraj malo po 22. uri je na Šmarski cesti na Škofljici osebno vozilo z vozišča zapeljalo čez železniško progo ter trčilo v brežino in zapornice. Kot je poročala uprava za zaščito in reševanje, so na kraju posredovali ljubljanski poklicni gasilci, ki so območje zavarovali in s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo. Iz Generalne policijske uprave so danes sporočili, da sta bili v vozilu prisotni dve osebi, za eno pa se je nesreča končala tragično.

Po njihovih pojasnilih je za volanom sedel 38-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal čez pločnik ter trčil v železniško polzapornico in v brežino. V nesreči se je 56 letni sopotnik tako hudo poškodoval, da je pozneje zaradi poškodb umrl v UKC Ljubljana.

Iz PU Ljubljana so v popoldanskih urah postregli s podrobnejšimi podatki. Kot so navedli, je 38-letni voznik med vožnjo iz smeri Šmarja Sap proti Škofljici v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in trčil v betonski zid zapornic čez železniško progo, od tam pa ga je odbilo čez cesto in v brežino. V nesreči sta bila huje poškodovana tako voznik kot sopotnik. Slednji je nekaj ur pozneje umrl v bolnišnici. Policisti vse okoliščine nesreče še ugotavljajo in bodo o sumu storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu obvestili pristojno državno tožilstvo.