Vložena obtožnica

Damirju bodo sodili za umor, ki se ga ne spominja

J.V./STA
11. 7. 2023, 10.00
Posodobljeno: 11. 7. 2023, 10.03
Deli članek:

48-letnik je pred preiskovalnim sodnikom dejal, da se kalvarije ne spomni.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Okrožni državni tožilec je vložil obtožnico zoper 48-letnega državljana BiH Damirja Softića, ki ga bremeni umora 26-letnika februarja letos v Murski Soboti, danes poročata časnika Delo in Slovenske novice. Vse okoliščine tragedije sicer še vedno niso znane. 

Po poročanju Dela se osumljeni pred preiskovalnim sodnikom ni zagovarjal in ni hotel odgovarjati na vprašanja. Dejal je le, da se dogajanja ne spomni. Njegov zagovornik po uradni dolžnosti, soboški odvetnik Dejan Rituper, je obrambo gradil v smeri ublažitve očitanega kaznivega dejanja, in meni, da bi v tem primeru lahko šlo za prekoračeni silobran.

Kot so po dogodku pojasnili policisti, je 48-letnik 5. februarja med prepirom z nožem huje poškodoval 26-letnika, nato pa s kraja peš pobegnil. 26-letnik je zaradi poškodb kmalu zatem na kraju umrl, 48-letnika pa so policisti istega dne izsledili in prijeli.

Zaradi ureznin in vbodov, ki jih je tudi sam dobil med napadom, so ga odpeljali v murskosoboško bolnišnico, iz katere je bil nato premeščen v mariborsko bolnišnico. 48-letniku, ki je bil na začasnem delu v Prekmurju, so po odpustu iz bolnišnice odvzeli prostost.

Moška sta bila soseda v večstanovanjski zgradbi v Murski Soboti. Policija pa predhodno ni prejela nobenih prijav glede nasilja med udeleženima. Prav tako osumljenega še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja.