Tragično

Na tečaju varne vožnje z motorjem nesrečno usmrtil inštruktorja

S.R.
11. 7. 2023, 10.11
Deli članek:

V enem od nemških centrov za izvajanje vadbe varne vožnje je včeraj umrl inštruktor. Nesrečo je povzročil udeleženec tečaja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na tečaju varne vožnje za motoriste v mestu Kirchheim unter Teck v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg je sodelovalo 19 udeležencev. Poveljeval jim je 55-letni inštruktor.

Kot so pojasnili nemški policisti, je 53-letni udeleženec tečaja izvajal vajo pospeševanja in kontroliranega ustavljanja. Zaradi »voznikove napake« je obe kolesi na motorju zablokiralo, voznik pa je izgubil oblast nad vozilom, pri čemer je z veliko hitrostjo slalomiral proti inštruktorju in nekaterim drugim udeležencem ter vanje trčil. Inštruktorja je z motorjem zadel naravnost v glavo. Poškodbe so bile tako hude, da je bil na mestu mrtev. 35-letni udeleženec tečaja, ki ga je motorno vozilo oplazilo, je pristal v bolnišnici, a je utrpel le lažje poškodbe.

53-letni povzročitelj nesreče jo je odnesel brez poškodb, a so ga po navedbah policistov zaradi šoka prav tako odpeljali v bolnišnico. Poleg reševalcev in policistov so na kraju posredovali tudi gasilci, drugim udeležencem tečaja pa so zagotovili psihološko podporo. Policija tragedijo še preiskuje, pri čemer so zasegli tudi motorno vozilo, s katerim je upravljal povzročitelj.