Strašanska tragedija

FOTO: Z audijem zapeljala v družino na sprehodu, umrli babica, oče in malček Mattia

R.T.
7. 7. 2023, 13.13
Posodobljeno: 7. 7. 2023, 13.18
Deli članek:

V tragediji v Italiji, kjer je včeraj popoldne nemška voznica zapeljala v italijansko družino, so umrle tri osebe, komaj dve leti star deček ter njegova oče in babica.

Vigili del Fuoco
Uničen audi, ki je pokosil tri ljudi.

Za volanom audija je sedela 31-letna nemška državljanka, ki je vozila precej prehitro, policisti pa sumijo, da je med vožnjo uporabljala tudi telefon. Tragedija se je zgodila v kraju Santo Stefano di Cadore na severu italijanske dežele Benečija. Družina, oče Marco Antoniello in mama Elena Potente z dvoletnim sinom Mattio ter dečkova babica in dedek Maria Grazia Zuin in Lucio Potente, se je odpravila na sprehod, ko je vanje z veliko hitrostjo trčila 31-letnica. Babica in dečkov oče sta umrla na kraju nesreče, medtem ko je malček med prevozom v bolnišnico umrl v helikopterju. Mamo je avtomobil le oplazil in je utrpela lažje poškodbe. Dedek, ki je bil v času trčenja od preostalih nekoliko odstranjen, jo je odnesel brez poškodb, a je ob prizoru doživel takšen šok, da so ga morali hospitalizirati.

Policija je 31-letnico aretirala in je trenutno v priporu. Kot so povedali očividci, je avtomobil z veliko hitrostjo drvel po ravni cesti, ko je nenadoma zapeljal s cestišča in trčil v skupino. Mali Mattia se je nahajal v otroškem vozičku.