Sebastien Abramov

Že jutri najbrž sodba enemu najbolj razvpitih Slovencev

J.V.
6. 7. 2023, 10.05
Posodobljeno: 6. 7. 2023, 10.06
Deli članek:

V Celju dobiva epilog sodni postopek za umor Sare Veber leta 2015 v okolici Žalca.

STA
Obtoženi na celjskem okrožnem sodišču.

Na celjskem okrožnem sodišču bodo jutri na sporedu končne besede in predvidoma tudi izrek sodbe Sebastienu Abramovu, obtoženemu umora nekdanjega dekleta Sare Veber leta 2015 v okolici Žalca. Po obtožbi je moril iz nizkotnih nagibov in na zahrbten način, če bo spoznan za krivega, mu grozi najmanj 15 in največ 30 let zapora.

Med preiskavo je Abramov dejal, da je Saro ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj da je bil prepričan, da v cevi ni nabojev. Ko je vseeno počilo, pa je doživel šok in ker nekdanjega dekleta kljub poskusom oživljanja ni več mogel obdržati pri življenju, je celo razmišljal o samomoru.

V zagovoru na sodišču je potem opisoval, da se je z družino Veber v času, ko je dve leti bival pri njih, imel zelo lepo, da so bili njegova "druga družina" in da mu je žal, da je to družino izgubil. Dejal je, da mu je Sara pomenila vse in da mu ni jasno, kako je do usodnega dogodka, po katerem da je izgubil prav vse, lahko prišlo.

Sprva je, kot je znano, policijska preiskava smrti Vebrobe dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, nato pa so aprila 2020 celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. 

Avgusta leta 2020 je bil sicer Abramov obsojen na 16 mesecev zapora zaradi goljufije na račun staršev Vebrove. V zadevi odrezana roka pa je Abramov skupaj z Julijo Adlešič priznal zavarovalniško goljufijo, za kar je bil na podlagi sporazuma s tožilstvom obsojen na 3 leta zapora, večino pa je tako odsedel že v priporu.