Sisak

V romskem naselju na Hrvaškem v streljanju ubita ženska, štiri osebe ranjene.

M. T. V.
2. 7. 2023, 11.05
Posodobljeno: 2. 7. 2023, 11.05
Deli članek:

Policija je ponoči z obsežno akcijo že našla morilca in ga dopeljala v pripor. Dve ranjeni osebi se še borita za življenje.

Edina Zuko/PIXSELL/Bobo
V večernem streljanju v Sisku je umrla 45-letnica.

Včeraj zvečer je prišlo do tragičnega incidenta v romskem naselju Capraške Poljane v Sisku, kjer je bila v streljanju ubita 45-letna ženska, še štiri osebe pa so bile ranjene. V bolnišnici v Sisku so potrdili, da so vse štiri težko poškodovane, dve sta na respiratorju in se še borita za življenje, poroča hrvaški portal Index. Med intervencijo pa je bil lažje poškodovan še gasilec, prav tako sta zdravniško pomoč potrebovali dve osebi (ena od teh je menda otrok), ki sta bili ranjeni, ko sta bežali s prizorišča streljanja. V incidentu so popolnoma pogoreli dve hiši in avtomobil, ena hiša in en avtomobil pa sta bila poškodovana.

Edina Zuko/PIXSELL/Bobo
Policija še preiskuje okoliščine tragičnega dejanja.

Policija je takoj pričela z iskanjem storilca, ki je s kraja zločina pobegnil, zato so na področju Siska postavili blokade, pri iskanju pa so si pomagali tudi s termovizijskimi kamerami in brezpilotnimi letalniki. Malo po polnoči so izsledili 58-letnega strelca ter ga aretirali. Njegovi sosedje so za Jutarnji list dejali, da ima moški psihične težave, živel je sam in sosede že večkrat obtožil, da ga zastrupljajo. Policisti so pri njem našli nelegalno orožje, potrdili so tudi, da moški ni bil ne zaposlen ne v pokoju. »Morilec je hrvaški državljan, ob aretaciji se ni upiral. Ubita in ranjene osebe pa so živele v njegovi neposredni bližini,« je na tiskovni konferenci dejal vodja kriminalistov Igor Pasanec in poudaril, da ga prej še niso obravnavali in da ni bilo nikakršnih indicev, da bi lahko storil takšen zločin.

Edina Zuko/PIXSELL/Bobo
Pretreseni sosedje pravijo, da je imel storilec psihične težave.