Filmska akcija na plaži

V Pulju moški pretepal psa, pred policaji zbežal na supu, zmerjal, grozil in mlatil

M. T. V.
27. 6. 2023, 11.55
Posodobljeno: 27. 6. 2023, 11.59
Deli članek:

Na eni od plaž je 33-letnik, očitno tudi pod vplivom mamil, mlatil po vseh okoli sebe: psu, policiji, mimoidočih. Pristal je v priporu.

Pixabay
Fotografija je simbolična.

Puljske policiste je poklicala 25-letna zaskrbljena obiskovalka plaže na področju Štinjana, saj je nek moški tam pretepal psa, ko ga je opozorila na njegovo početje, je zagrozil še njej in jo grobo odrinil, poroča portal Index. Ko je na plažo prišla policijska patrulja, je 33-letnik preslišal njihove ukaze, jih zmerjal in jim grozil ter nato skupaj s psom pobegnil na morje s supom.

Policisti so se odpravili za njim, pri tem pa jim je pomagal tudi starejši možakar, ki je enega od policistov z gumijastim čolnom odpeljal proti supu. Ko je 33-letni pretepač skušal udariti proti čolnu, je skupaj s psom padel s supa v morje. Za njim je skočil policist in oba s psom izvlekel na čoln, med potjo proti obali pa je moški zopet ponorel in udaril lastnika čolna, da sta oba padla v morje. Policisti so oba izvlekli na kopno, za moškega pa so morali uporabiti prisilna sredstva – a se je tudi pri tem upiral, z glavo je udaril v enega od policistov in se pri tem lažje poškodoval. Najprej so ga zato odpeljali v bolnišnico, nato pa v pripor. Pri njem so našli tudi manjšo količino kokaina in marihuane.

Psa je prevzelo lokalno zavetišče, 33-letnega pretepača pa 'zmenek' s sodnikom za prekrške, kjer se bo moral zagovarjati zaradi več različnih očitanih mu kaznivih dejanj.