Rad vozi hitro. Oče na invalidskem vozičku.

To je fant, ki je povzročil katastrofalno nesrečo v Zagrebu

R.T.
17. 6. 2023, 13.45
Posodobljeno: 17. 10. 2023, 11.03
Deli članek:

Hrvaški mediji so se hitri dokopali do identitete fanta, ki je včeraj zvečer s prestižnim mercedesom zapeljal v množico ljudi in jih pet poškodoval, dva huje.

twitter
Jan Ehrlich

Znanih je vedno več podrobnosti včerajšnje tragične nesreče v Zagrebu. Povzročil jo je mladenič, 23-letni Jan Ehrlich. Po pisanju medijev se je nesreča zgodila med t. i. car meetom oziroma razkazovanjem in preizkušanjem sposobnosti dragih hitrih vozil po vzoru iz ameriških filmov, ki so na prizorišču petkove nesreče pogosti.

Ehrlich je med divjanjem po parkirišču izgubil nadzor nad svojim avtomobilom znamke Mercedes zagrebških registrskih oznak in z veliko hitrostjo priletel v množico ljudi, ki so dogajanje spremljali. Ob tem je zadel trojico, pa tudi parkiran avtomobil, v katerem sta bili še dve osebi.

Pet poškodovanih v starosti od 21 do 33 let so prepeljali v različne bolnišnice po hrvaški prestolnici. Tri osebe imajo lažje poškodbe, eden težje, a ni v smrtni nevarnosti, za življenje 33-letnega moškega pa se zdravniki še naprej borijo.

Kot poročajo hrvaški mediji, ki so se pogovarjali s fantovim očetom, je imel Jan rad hitro vožnjo, zaradi česar je že bil kaznovan. Avto, ki ga je vozil, naj bi bil namenjen nadaljnji prodaji, saj se je Ehrlich ukvarjal z uvozom in preprodajo luksuznih avtomobilov. Kot je povedal njegov oče mu je denar za nakup prvega avtomobila dal on.

Twitter
Voznik je zapeljal v množico ljudi

Jan Ehrlich je študent poslovnega managementa in v nesreči ni bil poškodovan. Na posnetkih, ki so jih pridobili hrvaški mediji, lahko fanta vidimo, ko je po nesreči, najprej nepremično sedi v avtu. Natu mu nekdo odpre vrata, Ehrlich izstopi in nato  vidnošokiran tava med ponesrečenci. Janov oče nesrečo obžaluje, s sinom, ki je očitno še vedno v priporu pa še ni govoril. 58-letni Janko Ehrlich-Zdvořák, je tudi sam žrtev nesreče in je invalid. Kot je povedal, je pred 40 leti nepremišljeno skočil v jezero Jarun in si zlomil hrbtenico. Je tudi predsednik društva invalidov s spinalnimi poškodbami.