Hrvaška žaluje

Leon (16) je bil na mestu mrtev, v petek se je poslovil še Marko (17)

R.T.
12. 6. 2023, 09.38
Posodobljeno: 12. 6. 2023, 09.42
Deli članek:

Najstnika, za katera je bila na območju nemške zvezne dežele Porenje-Pfalška prejšnji teden usodna prometna nesreča, sta bila hrvaška državljana, danes poročajo hrvaški mediji.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden
Umrla sta 16-letni Leon Lešnjaković in 17-letni Marko Bojanović.

Tragedija, ki je na območju občine Winden severozahodno od Karlsruheje vzela življenji dveh mladeničev, se je zgodila že prejšnjo nedeljo 4. junija. Tam so malo pred 11. uro tistega usodnega dne neki delavci ob robu ceste najprej odkrili zapuščeno motorno kolo, nato so v bližini opazili še dve negibni telesi. Za enega fanta je bilo nemudoma jasno, da je mrtev že dlje časa, medtem ko je bil drugi huje poškodovan in neodziven, a še vedno živ. Policisti so hitro ocenili, da je prišlo do prometne nesreče, ki se je najverjetneje zgodila v zgodnjih jutranjih urah. Tragedije po njihovih ocenah nihče ni opazil zaradi visoke trave, v kateri so obležali tako motor kot oba mladeniča. Če je eden umrl na kraju dogodka, pa je drugi, ki so ga našli neodzivnega, pet dni pozneje umrl v bolnišnici.

Preiskava vseh okoliščin nesreče je v rokah policije in izvedencev, ki ugotavljajo, kateri od obeh fantov je pravzaprav vozil. Je pa policija že takrat potrdila, da sta umrla 16 in 17 let stara fanta, pri čemer nista uporabljala zaščitnih čelad, oba pa sta bila tudi premlada, da bi lahko imela vozniško dovoljenje za takšen športni motor, ki se ponaša z delovno prostornino 400 kubičnih centimetrov in hitrostmi do 200 kilometrov na uro. Policija je sicer na kraju sicer potrdila, da glede na sledi v nesreči ni bilo udeleženo kakšno drugo vozilo.

V zvezi z nesrečo so se nato v soboto oglasili v hrvaški katoliški misiji v Mittelbadnu, kjer so razkrili, da sta v nesreči umrla hrvaška najstnika. 16-letni Leon Lešnjaković, ki se je leta 2006 rodil v Osijeku, je umrl na kraju nesreče. Njegov prijatelj Marko Bojanović, leta 2005 rojen v Bugojnu, pa je pristal v bolnišnici v Karlsruheju, kjer je v petek 9. junija izgubil bitko za življenje.