V mlaki krvi

V zagrebškem stanovanju groze je mir vladal le zadnjih nekaj dni

R.T.
6. 3. 2023, 06.53
Posodobljeno: 6. 3. 2023, 08.48
Deli članek:

Umor je šokiral hrvaško javnost. On je mrtev ležal v stanovanju, ona pa se je izdajala zanj.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot smo poročali, je 55-letnica v Zagrebu že pred dnevi z nožem pokončala svojega 59-letnega moža; ko je ta mrtev ležal v stanovanju, je svojcem lagala, da je živ. Ko so na njena vrata potrkali policisti, se je vrgla čez balkon – hudo poškodovano so jo hospitalizirali.

Ženska je umor skušala prikriti z mobilnim telefonom umorjenega soprogo – v sporočilih se je izdajala za njega ter sorodnikom in prijateljem lagala, da je z njim vse v redu. A ker se dva dni oglasil, so postali sumničavi, zato so se oglasili na njegovem naslovu, vrata pa so ostajala zaklenjena. Na koncu so le poklicali policijo.

Kot se je izkazalo, je sledenje lokacije mobilnega telefona razkrilo, da se je ta ves čas nahajal v stanovanju. Vanj so včeraj vdrli, tam pa 59-letnika našli v mlaki krvi. 55-letnica se je v tistem vrgla čez balkon stanovanja v prvem nadstropju.

Hrvaški mediji poročajo, da naj bi jo mučile duševne težave, a si ni poiskala pomoči, soprog pa je skrbel zanjo. Vpitje naj bi bilo stalnica, mir je vladal le zadnjih nekaj dni. Zdaj je jasno, zakaj.