Krvava drama

V Fužinah z mačeto nad lastnika lokala

R.T.
28. 2. 2023, 17.59
Posodobljeno: 1. 3. 2023, 15.07
Deli članek:

V ljubljanskih Fužinah se je pretekli petek popoldne odvila krvava drama, v kateri je osumljenec vihtel mačeto, s katero je napadel drugega moškega.

Marko Vaupotič / M24
Fotografija je simbolična.

OPRAVIČILO

Uredništvo Novic Svet24 se opravičuje nekdanjemu slovenskemu hokejskemu reprezentantu A.H., ki ni bil vpleten v omenjeni dogodek kot smo sprva napačno poročali.


Odgovorni urednik

Mihael Korsika

Ljubljanski policisti so v petek ob približno 17.30 uri prejeli obvestilo o sporu med osebama v ljubljanskih Fužinah. Po pojasnilih tiskovne predstavnice PU Ljubljana Aleksandre Golec sta se osebi sprli na parkirišču, pri čemer je osumljenec poprijel za »daljši oster predmet, s katerim je med prerivanjem oškodovanca lažje poškodoval.«

Vse skupaj odvilo na parkirišču ob Chengdujski v Fužinah. Tam je lastnika bližnjega lokala z mačeto napadel moški, ki naj bi bil pod vidnim vplivom opojnih substanc. V nasprotju s prvotnimi informacijami ni šlo za nekdanjega slovenskega hokejista in reprezentanta, temveč mlajšega hokejista nižjih lig. Vročekrvnež naj bi prizorišče zapustil in se vrnil z mačeto ter z njo zamahnil po lastniku. Slednji se je udarca obranil z roko, sicer bi se lahko končalo še precej huje. Na dogodek ga spominja približno 30 šivov na roki. Moški je po dejanju zbežal.

Kot nam je potrdila Golec, so ga policisti kmalu izsledili v bližini in ga pridržali. Po prenehanju zakonsko dovoljenih razlogov za pridržanje je bilo slednje pozneje odpravljeno. Policisti dogodek še vedno preiskujejo, in sicer v smeri suma storitve kaznivih dejanj nasilništva in ogrožanja z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru. Po zbranih obvestilih bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.