Zdravniki brez moči

Na izletu so se igrali skrivalnice, 13-letni Ferry je zgrmel v smrt

R.T.
14. 2. 2023, 21.51
Posodobljeno: 14. 2. 2023, 21.59
Deli članek:

13-letni nemški šolar Ferry se je neizmerno veselil zimske šole v naravi. S svojim razredom so odpotovali na sever Italije, a ga je tam čakala tragična smrt.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Učenci osnovne šole v nemškem mestu Wolfenbüttel so prejšnji petek v večernih urah kot vsako leto odpotovali v italijansko smučarsko letovišče Ahrntal na Južnem Tirolskem. Tokrat se je izleta udeležilo 55 otrok, med njimi tudi 13-letni Ferry R., ki je v šoli menda cvetel v angleščini, bil pa je tudi navdušen športnik.

Nastanili so se v hotelu Auren, ki se ponaša s tremi zvezdicami, namesto veselja pa je že naslednjega jutra udarila tragedija. Kot je za nemški tabloid Bild pojasnil upravitelj hotela Franz Mairhofer, so se otroci po zajtrku domnevno igrali »skrivalnice,« pri čemer je Ferry na drugem nadstropju z enega balkona poskušal splezati na drugega. Izgubil je ravnotežje, ali pa mu je zdrsnilo. Zgrmel je pet metrov v globino in pristal na betonu. Poškodbe glave so bile prehude. Dečka so še pripeljali v bolnišnico v Bolzanu, kjer so se zdravniki naslednje dni borili za njegovo življenje, a je danes popoldne odjeknila črna vest. »Na žalost deček ni preživel, zaradi hudih poškodb je umrl,« so pojasnili iz bolnišnice.

Preostali učenci in učitelji so že zapustili letovišče.