Italijanska igralka

FOTO: Umrla Gina Lollobrigida, nekdanji seks simbol in najlepša ženska na svetu, poročena je bila s Slovencem

E. J.
16. 1. 2023, 13.06
Posodobljeno: 16. 1. 2023, 13.37
Deli članek:

O njeni smrti je svet obvestila njena družina.

profimedia
Gina Lollobrigida je veljala za najlepšo žensko na svetu.

Filmska legenda Gina Lollobrigida, nekdanji seks simbol, ki je nekoč veljala za najlepšo žensko na svetu, je umrla v starosti 95 let, je v ponedeljek sporočila njena družina, novico pa je potrdila tudi italijanska agencija Ansa. 

profimedia
Veljala je za italijanski seks simbol.
Lollobrigida je zaslovela v petdesetih letih 20. stoletja kot sredozemski seks simbol, kasneje pa je postala fotografinja in kiparka, potem ko je zapustila filmski svet, je ob novici o smrti zapisal Reuters.

profimedia
Italijanska filmska zvezda Gina Lollobrigida in njen mož dr. Milko Škofić, sta se razšla po 17 letih zakona. Razšla sta se "sporazumno".
Edinega sina ima s slovenskim zdravnikom

V šestdesetih letih prejšnjega stoletja je bila Gina Lollobrigida filmska diva, ki je veljala za eno najlepših žensk na svetu. To je prineslo veliko bogastvo, pa tudi težave - tako je leta 2013 ugotovila, da je njen mladi ljubimec ponaredil dokumente, ki naj bi dokazovali, da sta se poročila in tako bil upravičen do dela njenega premoženja. Na sodišču je bitko proti njemu dobila.

profimedia
Umrla je stara 95 let.
Zaradi tega je bila v sporu s svojim edinim sinom, Milkom Škofičem mlajšim, ki ga ima iz zakona s slovenskim zdravnikom in od katerega se je ločila leta 1971. Ta je namreč želel, da bi skrbel za njena posestva, ki jih ima v Italiji in Monte Carlu, upravljal njeno 36 milijonov evrov vredno premoženje, Gina pa se je tega otepala z vsemi štirimi. 

profimedia
Gina s sinom, Milkom Škofičem mlajšim.
Bila je poročena samo s Slovencem Milkom Škofičem. Z mariborskim zdravnikom in producentom sta se poročila leta 1949, njun zakon pa je uradno trajal do leta 1971.

Profimedia
Italijanska igralka Gina Lollobrigida je preminila v starosti 95 let.
Leta 1957 se jima je rodil edinec Milko mlajši. »Rojstvo najslavnejšega novorojenčka,« kot se je pisalo, je bilo namreč prvo, ki so ga svetovni mediji pospremili do zadnje potankosti. Zaradi Gininega življenja in ločitve od njegovega  očeta nista bila, v dobrih odnosih  - ko je leta 1990 novinarka Maria Grazia Fantasia postala njegova žena, mama skoraj ni bila več prisotna v njegovem življenju. Tolažbo je iskala v mlajših moških, ki pa so v ostareli filmski ikoni videli predvsem bajno bogastvo, nekateri ga ocenjujejo na 50 milijonov, drugi celo na več kot 200 milijonov evrov.

Profimedia
Gina Lollobrigida je bila poročena s slovenskim zdravnikom.