Štirje osumljenci, eden mladoletnik

Z ekplozijami in požari ustrahovali lokalnega podjetnika in njegove sosede

J.V.
28. 12. 2022, 15.05
Posodobljeno: 28. 12. 2022, 16.15
Deli članek:

O včerajšnji eksploziji na Župančičevi ulici v Kopru, ki je poškodovala trojna vhodna vrata in tam parkirani avtomobil, smo že poročali. Policija razkriva nekatere podrobnosti.

PU Koper
Dejan Grandič, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Koper.

Kot pojasnjuje pomočnik vodje koprskih kriminalistov Dejan Grandič, so na območju PU Koper od 17. maja lani do 27. decembra letos obravnavali osem kaznivih dejanj, pri katerih je bilo kot sredstvo uporabljeno močnejše pirotehnično sredstvo oz. vnetljiva tekočina.

"Skupna značilnost teh dogodkov je, da so oškodovanci sorodstveno povezane fizične osebe oz. njihovi sosedje oz. njihovo podjetje. Predmet napada so vhodna vrata stanovanjskih in poslovnih objektov ter vozila in zunanje enote klimatskih naprav. Štiri dejanja so bila storjena na območju mestnega jedra Koper, tri na območju Spodnjih Škofij, eno pa v Izoli, ko je bil objekt napada osebni avtomobil."

Doslej so bili po besedah Grandiča odkriti trije osumljenci, ki so bili tudi že kazensko ovadeni, eden od njih je mladoletnik. Identificiran je bil tudi četrti osumljenec, ki je bil tudi že zaslišan na policiji. Trije prihajajo iz Kopra, eden iz Ljubljane. Vse, ki bi o primerih karkoli vedeli, pa policisti prosijo, da jim informacije sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.