"Kaj hudiča si mi naredil? Moj bog"

VIDEO: Sosedu s puščico v jetra predčasno zaključil praznovanje rojstva sina ter obstoj

R.T.
4. 11. 2022, 15.11
Posodobljeno: 4. 11. 2022, 15.12
Deli članek:

Zmotil ga je hrup, njegovi pozivi so padli na gluha ušesa. Napel je tetivo, izstrelil puščico in vzel življenje.

Zajem zaslonske slike
Zadnje dejanje na genovanski ulici.

Javier Alfredo Miranda Romero je v sredo s skupino prijateljev v Genovi praznoval rojstvo sina, ko ga je pred njegovim domovanjem, kjer je postal in se pomenkoval, s puščico ustrelil pobesneli Evaristo Scalco. Puščica je imela jekleno konico, takšne se namreč uporabljajo za lov na divje prašiče.

Po poročanju prič naj bi 63-letni lokostrelec svojo v Peruju rojeno žrtev obkladal z rasističnimi žaljivkami, preden je poletela strelica.

Javier, ki je v Italiji živel 26 let, je svojega krvnika najprej preklel, nato pa zaprepaden zaječal: "Kaj hudiča si mi naredil? Moj bog."

Ko je Scalco sprevidel posledice svojega dejanja, je pritekel na ulico in skušal zaustaviti krvavitev. Puščica je predrla njegova jetra, zdravniki v bolnišnici, kamor so ga prepeljali, so bili nemočni – Javier je poškodbam podlegel še istega dne.

Scalco, zaposlen v tamkajšnjem pristanišču, je pozneje dejal, da se je ravno vrnil z dela na Malti; zaradi hrupa ni uspel zatisniti očesa, spanca pa si je zelo želel. Ko je pogledal skozi okno, je opazil skupino urinirajočih ljudi. Povzdignil je glas, a so ga preslišali, zato je prijel za lok in puščico, a moriti ni nameraval, je povedal tamkajšnji policiji.

Ta mu je med hišno preiskavo zasegla približno 60 strelic in tri loke. Umora osumljeni 63-letnik je zdaj v priporu.

Pozor, nazorna vsebina! Ogled na lastno odgovornost!