Grozljivka

Štiri pogrešane moške našli razkosane v reki

R.T.
18. 10. 2022, 13.02
Posodobljeno: 18. 10. 2022, 14.41
Deli članek:

Teden dni so bili pogrešani, zdaj so jih našli mrtve v reki, policija pa primer obravnava kot štirikratni umor.

Okmulgee Police Department
Policija še vedno preiskuje, kam se je četrverica tiste usodne noči namenila. Mike Sparks (zgoraj levo), Billy Chastain (zgoraj desno), Alex Stevens (spodaj levo) in Mark Chastain (spodaj desno).

O grozljivki poročajo iz mesta Okmulgee v ameriški zvezni državi Oklahoma. V petek so namreč v reki nedaleč od mesta našli razkosana trupla več oseb. Policijo je na kraj poklical naključni mimoidoči, ki je v reki opazil »nekaj sumljivega.« Policija je včeraj nato potrdila, da gre za posmrtne ostanke štirih pogrešanih moških. Natančen vzrok smrti bodo sicer potrdili z obdukcijo, a je že znano, da so na truplih vidne tudi strelne rane. »Vsa štiri trupla so bila, preden so bila odvržena v reko, razkosana, zato je bilo ugotavljanje identitete zapleteno,« je pojasnil lokalni policijski načelnik Joe Prentice. »V svoji karieri sem preiskoval več kot 80 umorov. Preiskoval sem umore z več žrtvami. Preiskoval sem primere z razkosanimi trupli, a ta primer vključuje največje število žrtev in gre za zelo nasilno dejanje,« je še navedel.

Kdo so žrtve?

32-letni Mark Chastain, 30-letni Billy Chastain, 32-letni Mike Sparks in 29-letni Alex Stevens so bili uradno pogrešani od prejšnjega ponedeljka, a so bili nazadnje opaženi že dan pred tem, v nedeljo zvečer 9. oktobra. Takrat so s svojimi kolesi zapustili svoje domove, za njimi pa se je izgubila vsaka sled. Policija njihovih koles še vedno ni našla, so se pa dokopali do informacij, da je imela tudi četverica za bregom nekaj podlega.

Po navedbah Prenticea je preiskava pokazala, da so moški, ko so skupaj odkolesarili od doma Chastainov, načrtovali zločin. Po navedbah nekaterih prič, ki naj bi jih povabili k sodelovanju, so načrtovali roparski pohod z »velikim izplenom, da bo dovolj za vse.« Policija zaenkrat sicer še ne ve, kaj natančno so načrtovali in kam so bili namenjeni. Jih je pa prejšnji teden, ko so jih iskali kot pogrešane, sled vodila do dveh avtoodpadov, od katerih se eden od reke nahaja približno 8, drugi pa slabih 20 kilometrov. Pozneje po najdbi trupel so po podrobnejši preiskavi v bližini enega od avtoodpadov našli tudi »dokaze o nasilnem dejanju.«
V povezavi s primerom iščejo tudi eno osebo, ki po navedbah policije zaenkrat ni med »osumljenci,« temveč želijo z njo le »govoriti.« Ta moški je od nedelje pogrešan, so pa policisti včeraj našli njegovo zapuščeno vozilo.