Črna kronika

FOTO: V Belgorodu po obstreljevanju zagorelo skladišče nafte

S.R./STA
15. 10. 2022, 21.33
Posodobljeno: 15. 10. 2022, 21.39
Deli članek:

Guverner regije Vjačeslav Gladkov je s prstom pokazal na Kijev.

Profimedia
Požar v skladišču nafte v ruskem Belgorodu.

V ruski regiji Belgorod, ki meji na Ukrajino, je zagorelo tamkajšnje naftno skladišče, potem ko je bilo danes tarča obstreljevanja. "Ponovno nas bombardirajo. Eden od izstrelkov je zadel skladišče nafte v regiji Belgorod," je Gladkov sporočil prek Telegrama in dodal, da žrtev ni bilo. Ob tem je tudi objavil fotografijo, na kateri so vidni plameni in črni dim, ki se dviga nad stavbo.Dodal je, da so reševalne službe že na kraju dogodka in da ni nevarnosti, da bi se požar razširil. Kasneje je sporočil, da je že pogašen.

Profimedia
Požar v skladišču nafte v ruskem Belgorodu.

Skladišče se nahaja v eni od vasi v bližini mesta Belgorod. Rusija se je prejšnji teden pritožila zaradi povečanega števila artilerijskih in raketnih napadov na svojem ozemlju, ki meji na Ukrajino. Čeprav je samo mesto Belgorod redkeje tarča ukrajinskih napadov kot istoimenska regija, pa je v petkovem ukrajinskem napadu zagorela tamkajšnja mestna elektrarna, zaradi česar je bila dobava elektrike prekinjena. To se je zgodilo dan po tem, ko je raketa razdejala zgornje nadstropje stanovanjske stavbe v mestu, pri čemer pa ranjenih ni bilo. Isti dan je bilo uničeno tudi skladišče streliva v regiji.

V začetku tedna so ukrajinski napadi prekinili oskrbo z elektriko v mestu Šebekino prav tako v regiji Belgorod. V napadih je umrla 74-letna ženska, več ljudi pa je bilo ranjenih.