Ostala brez prihrankov

Goljufa ženico iz Pomurja prepričala, da sta kriminalista, ki preverjata pristnost bankovcev

J.V.
14. 10. 2022, 13.19
Posodobljeno: 14. 10. 2022, 13.29
Deli članek:

Ko je oškodovanka gotovino predala nepridipravoma, sta izginila in jo pustila kar na pošti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na območju celotne Slovenije se v zadnjem času beleži več primerov goljufij, ko storilci starejšim osebam po telefonu lažejo, da so kriminalisti ali policisti in jih prepričajo, da gredo na banko, bankomat ali pošto, kjer dvignejo denar, da se bo potem preverilo, ali so bankovci pristni ...

Pomurski policisti so te dni prejeli prijavo, da sta dva neznanca po telefonu starejšo oškodovanko prepričala, da sta kriminalista. Hitro po tem sta jo obiskala na domu in jo odpeljala na več različnih pošt, da je opravile dvige. In ko je naivna ženica gotovino predala nepridipravoma, sta izginila in jo pustila kar na pošti.

"Opozarjamo, da se pojavlja več različnih načinov goljufij, pri katerih storilci potrkajo na domove potencialnih žrtev. Storilci vedno znova najdejo nove načine, velikokrat pa poskušajo ogoljufati starejše osebe. Starostnikom zato svetujemo, naj bodo posebej pozorni, ko jih na domu obiščejo neznanci."

"Policisti svojcem starejših oseb svetujemo, da se o takšnih primerih z njimi pogovorijo. Opozorijo naj jih, da v svoje domove ne spuščajo neznancev. Če kljub temu ti zvonijo ali trkajo po vratih, svetujemo, da občani pokličejo policiste na tel. št. 113."