Groza v Berlinu

VIDEO in FOTO: Z vozilom zapeljal v množico, mrtva ena oseba, 5 se jih bori za življenje

R.T.
8. 6. 2022, 13.50
Posodobljeno: 8. 6. 2022, 14.16
Deli članek:

V današnjem dogodku v Berlinu, kjer je v množico ljudi zapeljal voznik avtomobila, je umrla ena oseba, še pet jih je v smrtni nevarnosti.

Profimedia
Posledice današnje groze v Berlinu.

V Berlinu je v bližini spominske cerkve cesarja Viljema danes ob približno 10.30 uri avtomobil zapeljal v množico ljudi. Voznika avtomobila so prijeli na kraju dogodka, zaenkrat pa še ni jasno, ali je šlo za nesrečo ali namerno dejanje. Po poročanju tiskovne agencije Reuters je v dogodku umrla ena oseba, še pet jih je huje poškodovanih in se borijo za življenje. Skupaj naj bi bilo poškodovanih osem ljudi, od tega se jih pet bori za življenje.

Profimedia
Posledice današnje groze v Berlinu.

Nesreča se je zgodila na ulici Tauentzienstrasse, kjer se običajno nahaja veliko turistov, ulica pa je polna različnih trgovin. Na kraju je posredovalo približno 130 reševalcev, po navedbah policije pa še vedno preiskujejo vse možnosti, tudi možnost načrtnega dejanja. Za volanom naj bi sedel 29-letnik z dvojnim državljanstvom Nemčije in Armenije, ki prebiva v Berlinu. Vozilo, majhen renault, je na koncu pristalo v izložbi ene od trgovin, zaradi poškodb pa je zdravniško oskrbo prejel tudi voznik. Na prizorišču se je znašel tudi škotsko-ameriški igralec John Barrowman, ki jo je odnesel brez poškodb. »Videl sem žensko, ki so jo strpali v rešilca … videti je bilo, da nekoga oživljajo,« je pojasnil za britanski Sky News.