Drama na dolenjski avtocesti

FOTO: Kabina je zgorela v celoti, a se je voznik uspel rešiti sam. Na delu znova zijala ...

S.R.
8. 6. 2022, 11.25
Deli članek:

Znanih je več informacij o včerajšnji prometni nesreči, ki je ohromila dolenjsko avtocesto.

PGD Trebnje
Policisti so imeli na kraju nesreče znova opravka z zijali, vozniki, ki zaradi opazovanja dogajajo dodatno upočasnjujejo vožnjo ter ovirajo promet in delo.

Kot smo že poročali, je bila včeraj zaradi gorečega tovornega vozila dolenjska avtocesta dlje časa zaprta med Mirno Pečjo in Trebnjim proti Ljubljani. 

Novomeški policisti so danes pojasnili, da se je ob približno 9.30 uri prevrnilo tovorno vozilo hrvaških registrskih tablic in zagorelo. Gasilci so požar uspeli pogasiti, a je kabina zgorela v celoti. Voznik se je uspel še pravočasno iz kabine rešiti sam, nakar so ga reševalci prepeljali v novomeško bolnišnico. Na srečo je utrpel le lažje poškodbe. 

Avtocesta je bila na tem odseku dlje časa zaprta. Šele malo po 14. uri so delno sprostili promet po prehitevalnem pasu, avtocesto nato za krajši čas znova zaprli, promet pa je zaradi odstranjevanja posledic in sanacije vozišča še vedno oviran. Trenutno poteka po dveh voznih pasovih, policisti pa voznike pozivajo k previdnosti.

Policisti opozarjajo še, da so imeli gasilci in delavci Darsa med gašenjem in odstranjevanjem posledi kar nekaj težav z vozniki, ki niso upoštevali jasno postavljene prometne signalizacije, se niso strpno vključevali v promet ter so zaradi opazovanja dogajanja dodatno upočasnjevali vožnjo. Posredovati so morali prometni policisti.