Incident na Malti

VIDEO: Silaka Nikolo komaj obvladalo sedem policajev, štirje so jo odnesli s poškodbami

R.T.
8. 6. 2022, 09.44
Posodobljeno: 8. 6. 2022, 10.51
Deli članek:

Malteški policaji so aretirali 33-letnega srbskega državljana, ki so ga zaradi trgovine z orožjem iskali tudi v domovini.

Zajem zaslonske slike
Uporabiti so morali tudi električne paralizatorje.

Po štirih mesecih na begu so v torek na Malti aretirali 33-letnega Srba Nikolo V. Malteška policija ga je sicer aretirala zaradi sodelovanja v pretepu februarja letos, ki se je odvil v pristaniškem mestu Marsaskala na jugovzgodu Malte in v katerem jo je huje skupil 29-letni moški, poroča srbski Blic.

Z aretacijo srbskega silaka, ki se je policistom uprl oblečen zgolj v kopalke, so imeli sicer veliko težav, celotna zadeva pa se je odvila pred očmi drugih gostov enega od tamkajšnjih lokalov. Da so ga vendarle obvladali, je bilo potrebnih kar sedem policistov, pri čemer je Nikola štiri med njimi poškodoval.

Nikola naj bi bil sicer reden gost tega lokala, tako so ga izsledili tudi v torek. Ko je zagledal policiste, je poskušal pobegniti, a mu to ni uspelo. Sledil je spopad, pri čemer so štirje policisti utrpeli lažje poškodbe. Danes je že stopil pred preiskovalnega sodnika, v javnost pa so prišle tudi informacije, da zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom iščejo tudi srbski organi pregona. Iz Srbije naj bi sicer pobegnil s pomočjo ponarejenega hrvaškega potnega lista. Zoper njega bodo vložili obtožnico tako zaradi februarskega dogodka kot včerajšnjega dogajanja. Krivde ne priznava, preiskovalni sodnik pa ga je poslal v pripor.