Tragedija v Kopru

Dušan hčerko pred dvigalom ustrelil v obraz, nato si je kroglo pognal v prsi

S.R.
30. 5. 2022, 09.26
Posodobljeno: 30. 5. 2022, 13.30
Deli članek:

Več podrobnosti o včerajšnji tragediji v Kopru so danes pojasnili tudi policisti, ki motiva za grozljivo dejanje še ne poznajo.

Tomaž Primožič/FPA
Kraj včerajšnje tragedije v Kopru.

Kot smo že poročali, so koprski policisti včeraj popoldne v bloku v koprskem Markovcu našli dve poškodovani osebi in strelno orožje. Kot se je izkazalo, je 79-letni oče ustrelil svojo 28-letno hčerko in nato orožje uperil še vase. Oba sta pristala v izolski bolnišnici, kjer je 79-letnik malo pozneje umrl. Policisti primer obravnavajo kot poskus uboja in samomor, pri čemer preiskava še poteka.

Kot danes poročajo Primorske novice, so policisti hudo ranjeni osebi našli pred stanovanjem v enem od višjih nadstropij v bloku na Krožni cesti 6. Sosedje v bloku naj bi slišali več strelov, malo pozneje pa se je pred vhodom zglasilo več policijskih in reševalnih vozil. Policisti so nemudoma omejili dostop do bloka. Po informacijah Primorskih novic naj bi Dušan B. svojo hčerko ustrelil v obraz, sebe pa nato ustrelil v prsi. Šlo je za orožje manjšega kalibra, za katerega ni imel dovoljenja, kar so potrdili tudi policisti.

Dušan je sicer nekaj časa živel v Kopru, pred tem pa bival v Švici. Hčerka, ki je občasno bivala tudi pri mami v Bosni in Hercegovini, naj bi k očetu prišla na obisk, da mu predstavi svojega fanta. Tragedija se je zgodila, ko sta s fantom že odhajala. Časnik še poroča, da naj bi njen fant s prtljago odšel naprej, hčerka pa naj bi sama ostala pri očetu, ki je takrat izvlekel orožje in jo ustrelil. Fanta, ki je pritekel nazaj, je pričakal grozljiv prizor.

Vse skupaj se je odvilo pred dvigalom

Kot so nato danes pojasnili koprski kriminalisti, je šlo za njim neznano družino. Tako oče kot njegova hči sta živela v Švici, pri čemer se je oče nedavno vrnil v Koper, je pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije PU Koper Primož Ogrinc. Potrdil je tudi, da je hčerka, ki ima sicer slovensko državljanstvo, občasno živela tudi v BiH.

Sicer pa je bilo na kraju slišati dva strela, kar so v preiskavi potrdili tudi kriminalisti. Tako je oče hčerko, ki je skupaj s partnerjem odhajala, pospremil do dvigala. Tam je 28-letna pridržala vrata dvigala, v katerega je njen fant zlagal prtljago. V tistem trenutku je oče hčerko nenadoma ustrelil v levo lice, dvigalo pa se je že začelo spuščati. Njen partner je strela slišal in nato iz pritličja nemudoma stekel nazaj v šesto nadstropje, kjer pa je že na četrtem nadstropju srečal ranjeno 28-letnico, ki se je sama prebila dve nadstropji nižje. Slednja se trenutno zdravi v UKC Ljubljana, njeno zdravstveno stanje pa je po informacijah Ogrinca stabilno. 

Ogrinc je še pojasnil, da pred kritičnim dogodkom pred dvigalom ni bilo zaznati nobene kršitve javnega reda in miru, motiv pa je kriminalistom zaenkrat neznan. Glede na njihove ugotovitve oče dejanja ni z ničemer nakazal, hčerko pa je ustrelil povsem nenadno. Dodal je še, da 28-letnica zaradi strelne rane sicer ni mogla govoriti, a so z njo vzpostavili komunikacijo prek sporočil. Bila je dovolj prisebna, da je z njimi uspela komunicirati, je še navedel Ogrinc.


.