Verižno trčenje

FOTO: V predoru Jasovnik na štajerski avtocesti naokoli letela pločevina

S.R.
21. 4. 2022, 18.05
Posodobljeno: 21. 4. 2022, 19.33
Deli članek:

Prva nesreča se je zgodila na regionalni cesti med Lukovico in Blagovico, druga na štajerski avtocesti v predoru Jasovnik.

CZR Domžale/domzalec.si
Huda nesreča v predoru Jasovnik.

Malo po 15. uri sta v bližini naselja Spodnje Loke v občini Lukovica trčila osebni avtomobil in avtobus. Na kraju so po poročanju Uprave za zaščito in reševanje posredovali gasilci CZR Domžale in PGD Blagovica, ki so s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo. Poškodovanca so reševalci prepeljali v bolnišnico.

Pgd Blagovica
Kraj nesreče v bližini naselja Spodnje Loke.

Kot poroča portal domzalec.si, je ob približno 15.30 uri uri počilo še na štajerski avtocesti v predoru Jasovnik v smeri Celja, kjer je prišlo do naleta tovornega, kombiniranega in osebnega vozila. Voznik kombiniranega vozila je ostal ukleščen v vozilu, iz katerega so ga s tehničnim posegom rešili gasilci in ga predali reševalcem. Po navedbah prometno-informacijskega centra je avtocesta sicer znova odprta, a je ostal daljši zastoj, zaradi varnosti pa občasno zapirajo predore. Za osebna vozila iz smeri Ljubljane proti Celju je možen obvoz po regionalni cesti Domžale- Trojane - Vransko ali skozi Zasavje ali Tuhinj.

Pgd Blagovica
Kraj nesreče v bližini naselja Spodnje Loke.

Pgd Blagovica
Kraj nesreče v bližini naselja Spodnje Loke.