Top flop

Dijaki vdrli v šolski sistem in si popravljali ocene

S.S.
11. 4. 2022, 21.35
Deli članek:

Posebni primeri, ki so prejšnji teden odmevali v javnosti in zaposlovali našo policijo.

STA
Sami svoji mojstri na Srednji šoli Slovenska Bistrica (fotografija je simbolična)

10 V Vrbovcah v občini Šentjernej je nekdo vlomil v zidanico. Lastnica pogreša tri kilograme mesa in baterijsko žago. Lopov je ukradel tudi žlebove s strehe objekta in odtočne cevi. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 3500 evrov.

9 V Vrbici pri Ilirski Bistrici so policisti zaplenili avto 16-letnemu mulcu, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, hitri test na droge pa je bil pozitiven na amfetamin. Sledi obdolžilni predlog.

8 V okolici Grosupljega je kar šest neznancev brez vabila vstopilo v hišo. Oprezali so za dragocenostmi, ko jih je zalotila in pregnala lastnica. Možje so se s kraja zločina, ki ga niso dokončali, odpeljali z rjavim avtomobilom.

7 V Radovljici so odkrili ponarejen bankovec za 20 evrov.

6 V Luciji je nekdo s hodnika stanovanjskega bloka ukradel štiri gasilne aparate in tri izpraznil pred vhodom.

5 V Kočah pri Postojni je neznanec domačinu natvezil, da bo pri njegovem vrtu širil cesto, medtem pa mu je nekdo iz hiše ukradel gotovino in zlatnino.

4 Kranjski kriminalisti so obravnavali prijavo občana, da mu je neznanec na spletu ponudil pomoč pri odpravljanju »težave« na računalniku, omogočil mu je oddaljen dostop in mu prek spletne banke nakazal manjši znesek, kasneje pa je ugotovil, da na računu manjka še več denarja.

3 V Melju je 39-letni Mariborčan iz trgovine odtujil robotski sesalnik v vrednosti 220 evrov, potem ko ga je želel varnostnik ustaviti, pa mu je večkrat zagrozil, da ga bo zabodel in ubil. Policisti so možakarja pomirili šele z nekoliko tršimi prijemi, ga pridržali ter ovadili zaradi roparske tatvine. Med preiskavo so ugotovili, da ima na vesti še najmanj 11 podobnih podvigov.

2 V okolici Sevnice sta si v lase skočila soseda, pri čemer je 65-letnik grozil z uporabo orožja. Moškemu so zasegli lovsko puško, strelivo in orožno listino; nadaljujejo ugotavljanje vseh okoliščin dogajanja.

1 Na Srednji šoli Slovenska Bistrica naj bi dijaki vdrli v šolski sistem Lopolis. V e-redovalnici naj bi si popravljali ocene in opravičevali izostanke. Mariborski kriminalisti so potrdili, da so prejeli prijavo, ki se nanaša na področje računalniške kriminalitete, a podrobnosti za zdaj ne razkrivajo.