Policisti naleteli na grozljivo najdbo

Na domu aktivistke, ki nasprotuje splavu, v hladilnih torbah odkrili 5 zarodkov

L.J.
1. 4. 2022, 06.54
Posodobljeno: 1. 4. 2022, 12.19
Deli članek:

Policija je na njenem domu opravila hišno preiskavo. Naleteli so na grozljivo najdbo.

Reuters
Lauren Handy (levo) in aktivistična kolegica Terrisa Bukinovac (desno) na protestu proti splavu v Washingtonu.

Policija je dom aktivistke Lauren Handy obiskala, ker je bila obveščena o možnosti biološke nevarnosti. Handy je bila sicer prav ta teden obtožena onemogočanja dostopa do klinike, na kateri je možno opraviti splav. To naj bi storila oktobra 2020, ko je skupaj z osmimi ljudmi, ki jih je vodila, s telesi, pohištvo, verigami in vrvmi blokirala vrata klinike.

Da je policija res obiskala njeno stanovanje, je potrdila tudi prijateljica Terrisa Bukovinac. "Res je njeno stanovanje," je dejala za časnik New York Times in dodala, da bo aktivistična skupina, katere članici sta Hardy in Bukovinac, v torek organiziral novinarsko konferenco, na kateribodo "predstavili vse podrobnosti, ki bodo v javnosti eksplodirale."

Ameriška televizijska postaja WUSA poroča, da je bila njihova kamera pred hišo Handy, ko so detektivi iz hiše v rdečih vrečkah in hladilnih torbah, ki so bile shranjene v kleti, prinesli dokazno gradivo. Handy ni želela komentirati, kaj se skriva v hladilnih torbah, je pa povedala, da bi se "ljudem zmešalo, ko bi izvedeli".

Po besedah policije zaenkrat vse kaže, da ni na zarodkih nič nenavadnega."Splavljeni so bili v skladu s pravom, veljavnim v DC-ju," je dejal Ashan M. Benedict, sekretar vodje policije. "Na samih zarodkih ni nič, kar bi nakazovalo na kaznivo dejanje, razen tega, kako so prišli v to hišo," je dejal Benedict.

Oblasti niso razkrile, od kod naj bi ostanki zarodkov izhajali. Handy je po poročanju britanskega časnika Guardian 23. marca na Twitterju zapisala, da je 9. marca z drugimi aktivisti "vstopila v laboratorij in hladilnik washingtonske univerze". Univerza je zatrdila, da je bila hladilnica zaklenjena in da iz nje ni bilo ukradenega nič.

V hladilnici so hranili rjave vrečke z ostanki zarodkov. Nekateri izmed njih so bili tam shranjeni še od 60. let prejšnjega stoletja.