Zagorelo v Količevem

VIDEO in FOTO: V obsežnem požaru v Domžalah poginile živali, iskali tudi moškega ...

S.R.
10. 3. 2022, 18.40
Posodobljeno: 10. 3. 2022, 19.34
Deli članek:

Malo pred 16. uro je zagorel gospodarski objekt na območju Količevega, naselja v občini Domžale.

domzalec.si
Požar v Količevem v občini Domžale.

V objektu se je nahajala večja količina sena, živina in težka mehanizacija. Gasilci se s požarom še vedno borijo, območje pa je zavarovala policija, ki še zbira obvestila o vseh okoliščinah dogodka. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic, so po prvih podatkih v požaru poginile štiri živali, in sicer krava in trije telički. Poškodovani naj bi bili tudi trosilnik, prikolica in cepilnik drv, zgorela pa je večja količna sena. Vzrok požara, v katerem bo po prvih ocenah nastalo za več tisoč evrov škode, še ni znan. Policija bo o vseh ugotovitvah obvestila pristojno državno tožilstvo, najprej pa bo potreben ogled požarišča, ki zaenkrat še ni mogoč.

domzalec.si
Požar v Količevem v občini Domžale.

Portal domzalec.si je medtem poročal, da naj bi obstajala tudi bojazen, da je v ognjenih zubljih ostal moški, ki naj bi se pred tem zadrževal v gospodarskem poslopju. To informacijo je policija preverila. Kot so potrdili, so moškega pozneje našli nepoškodovanega, po do zdaj znanih podatkih pa v objektu ni bilo drugih oseb. Gašenje objekta je še vedno v teku, več informacij pa bo na voljo, ko bo znanih več okoliščin požara.

Po poročanju portala so gasilci požar že pogasili ter z objekta odstranili streho, nato so začeli na bližnjo njivo odvazati goreče seno in ga zalivati z vodo.