Smrt na cesti Divača-Ribnica

FOTO: Pri Bujah v drevo trčil tovornjak, poln utekočinjenega plina

S.R./STA
5. 2. 2022, 08.49
Posodobljeno: 5. 2. 2022, 11.27
Deli članek:

Pri Bujah danes nadaljujejo s prečrpavanjem in odstranjevanjem tovornega vozila, ki je prevažalo utekočinjen naftni plin. Nesreča je terjala življenje.

PGD Pivka
Odstranjevanje posledic nesreče pri Bujah.

O včerajšnji tragediji, ki se je malo po 17. uri zgodila na cesti med Ribnico in Divačo, smo že poročali. V naselju Buje je namreč v prometni nesreči življenje izgubil voznik tovornega vozila, cesta pa tudi danes ostaja zaprta.

Pristojne službe namreč nadaljujejo s prečrpavanjem plina iz tovornega vozila. Vozilo je namreč zletelo s ceste, se prevrnilo in trčilo v drevo. Gasilci so v petek po nesreči zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, cisterno pregledali in opravili meritve plinov, odklopili akumulatorje, s tehničnim posegom iz kabine vozila rešili preminulega voznika ter ga s pomočjo vrvne tehnike prenesli do ceste.

PGD Pivka
Odstranjevanje posledic nesreče pri Bujah.

Nudili so pomoč ekipi Istrabenz Plini, ki je želela prečrpati plin iz cisterne, vendar zaradi položaja tovornega vozila to ni bilo možno. Pokojnika je prevzela pogrebna služba. Obveščene so bile vse pristojne službe.

Tudi danes na kraju ostajajo gasilci in policija, so še zapisali v upravi za zaščito in reševanje. Zaradi odstranjevanja prevrnjenega tovornega vozila cesta Divača-Ribnica pri Bujah zaprta. Obvoz je možen na relaciji Divača-Kozina-Podgrad-Ilirska Bistrica-Pivka ali Divača-Postojna-Pivka, kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste.