Hiša groze

Umor pri Sevnici: Otroci ostali brez mame, brez doma ostala tudi njihova črno bela muca

M.R.
3. 2. 2022, 12.14
Posodobljeno: 3. 2. 2022, 18.14
Deli članek:

Na novomeški policijski upravi so bili danes precej skopi glede družinske tragedije, ki se je včeraj odvijala v majhnem zaselku Lisce v bližini Razborja.

Zajem zaslonske slike
Muca je ostala brez doma.

Osumljeni M. G. je umoril svojo 41-letno partnerko, potem pa se je skupaj s šestimi otroci oglasil na policijski postaji in priznal morijo. Ob prihodu kriminalistov na kraj zločina, je zdravnik lahko le potrdil smrt nesrečne ženske, pojasnjuje Matjaž Štern, pomočnik vodje kriminalistov PU Novo mesto.

Pavel Perc
Motiv bi lahko bilo ljubosumje.

Pred hišo groze v Sevnici se je sicer včeraj nato smukala črno bela muca, ki je kot kaže po tragediji ostala brez toplega doma. Hiša je bila iz razumljivih razlogov zaklenjena, muca pa je ostala brez lastnikov. Zdaj se menda že nahaja v zavetišču, kjer išče posvojitelja, sicer tudi njo čaka bridek konec.

Pri sodni obdukciji je bilo ugotovljeno, da ima poleg prehodnih sledi nasilja tudi sveže poškodbe, ki so bile usodne. Je pa bila 41-letnica že dolgo žrtev svojega partnerja, čeprav sama nikoli ni klicala policije na pomoč. So jo pa sosedje, vendar družina nikoli ni bila pripravljena sodelovati. Osumljenemu tudi nikoli ni bila izrečena prepoved približevanja soprogi, je bil pa v preteklosti že obravnavan in tudi obsojen za kazniva dejanja z elementi nasilja. Trenutno se M. G. nahaja v policijskem pridržanju, bo pa kmalu s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje preiskovalnemu sodniku v Krško, ki bo odločal o njegovi nadaljni usodi. In glede na težo očitkov, ga skoraj zagotovo čaka pripor.

Za umor na grozovit način je zagrožena kazen najmanj 15 in največ 30 let zapora. Za mladoletne otroke so poskrbeli uslužbenci centra za socialno delo, na policiji pa podrobnosti zaradi zaščite otrok niso hoteli pojasnjevati.

Kje so bili malčki v kritičnem času, kako je M. G. umoril ženo? "Zaradi zaščite mladoletnih oseb podrobnosti ne bi pojasnjeval," poudarja Štern. Motiv zaenkrat ostaja neznan, govori pa se, da bi lahko bilo ljubosumje.