Zapeljal je na njen pas

FOTO: 21-letnica v čelnem trčenju huje poškodovana

S.R.
2. 2. 2022, 12.15
Posodobljeno: 2. 2. 2022, 13.48
Deli članek:

Na Primorskem sta se v zadnjih 24 urah pripetili dve prometni nesreči, v katerih so morali s tehničnim posegom posredovati gasilci.

PGD Pivka
Prometna nesreča med naseljema Neverke in Kal.

Prva se je pripetila včeraj malo pred 8.30 uro na cesti med naseljema Neverke in Kal v občini Pivka, kjer je 46-letna voznica na ravnini stopila na plin in začela prehitevati tovorno vozilo s priklopnikom. Kot so pojasnili iz PU Koper, je iz nasprotne smeri ravno v tem trenutku pravilno pripeljal 37-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki je sedel za volanom svojega tovornega vozila s prikopnikom. Slednji je vozilo še uspel ustaviti, a se voznica čelnemu trčenju ni uspela izogniti. V vozilu je ostala ukleščena, zato so jo morali s tehničnim posegom rešiti gasilci. Pristala je v UKC Ljubljana, po prvih ugotovitvah pa je utrpela lažje poškodbe. Izdali ji bodo plačilni nalog.

Čelno trčenje so nato danes malo pred 6. uro zabeležili v naselju Hruševje v občini Postojna. Tam je 38-letnik, doma iz okolice Postojne, iz Dilc vozil proti Hruševju, ko je v nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Nasproti je pravilno pripeljala 21-letna voznica, ki je, da bi se izognila trčenju, zapeljala na drugo stran. V tistem trenutku je nazaj na svojo stran znova zapeljal tudi 38-letnik, čemur je sledilo čelno trčenje. Po trčenju sta oba ostala ukleščena v svojih vozilih, iz katerih so ju s tehničnim posegom rešili gasilci. Reševalci so oba prepeljali v ljubljanski klinični center. 21-letnica je po najnovejših informacijah utrpela hujše poškodbe, povzročitelj nesreče pa lažje. Policisti bodo povzročitelja kazensko ovadili za kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.