Pred palačo

FOTO: V avtomobilu na glavnem trgu našli 10 trupel

R.T.
7. 1. 2022, 08.28
Posodobljeno: 7. 1. 2022, 08.31
Deli članek:

V povezavi z dogodkom so aretirali dve osebi.

Reuters
Trupla so se nahajala v športnem terencu zname Mazda.

Mehiški policisti so v avtomobilu, ki je bil včeraj zjutraj parkiran na glavnem trgu v mestu Zacatecas, glavnem mestu istoimenske zvezne države, našli deset trupel. Športni terenec znamke Mazda je bil prakiran pred uradom tamkajšnjega guvernerja Davida Monreala, zato se je organom pregona zdel sumljiv. Kot je pozneje pojasnil Monreal, so bile žrtve »domnevno pretepene,« nato so jih pripeljali in »pustili tukaj pred palačo.«

Iz mehiškega ministrstva za javno varnost so že potrdili, da so v zvezno državo poslali svoje ljudi, ki bodo pomagali pri preiskavi, Monreal pa je dejal še, da so dve osebi že aretirali.

V zvezni državi Zacatecas sicer beležijo stopnjevanje nasilja, povezanega z vojno med dvema rivalskima mamilarskima tolpama, ki delujeta na istem ozemlju, pri čemer tolpe žrtve kot svarilo drugim pogosto pustijo na javnih krajih. Monreal je prebivalcem včeraj položil na dušo, da se bodo s težavo spopadli. »Korak za korakom bomo znova dosegli mir. Prejeli smo zakleto dediščino,« je dejal.