Klub Tropicana

Preobrat: svetnik SDS ni več med osumljenimi trgovine z ljudmi

R.T.
31. 12. 2021, 11.47
Posodobljeno: 31. 12. 2021, 11.53
Deli članek:

Med osumljenimi zlorabe prostitucije in celo pranja denarja je bil tudi dolgoletni občinski svetnik SDS Bojan Belna.

Reuters
V dalj časa trajajoči kriminalistični preiskavi s področja organizirane kriminalitete je sodelovalo 90 kriminalistov in policistov.

Po kriminalističnih preiskavah v nočnem klubu Tropicana v Šentilju, v katerem se je več let odvijala trgovina z ljudmi, so policisti aretirali pet osumljenih, tudi šentiljskega občinskega svetnika SDS Bojana Belno.

V dalj časa trajajoči kriminalistični preiskavi s področja organizirane kriminalitete je sodelovalo 90 kriminalistov in policistov.

Kot je takrat poročal časnik Večer, je omenjeni klub uradno ponujal erotični ples, neuradno in s plačilom pod mizo pa predvsem spolne storitve. Kriminalna združba je žrtve zlorabe prostitucije izkoriščala od leta 2012.

Vpleteni naj bi od leta 2012 do 10. marca letos izkoristili najmanj 38 žensk iz različnih držav, večinoma iz Dominikanske republike, žrtve pa so bile tudi iz Slovenije.

Natančen pregled izsledkov kriminalistične preiskave je po informacijah Večera dal rezultat, ki dopušča sklepanje oziroma vsaj sum, da je policijo pri klasičnih metodah preiskovanja trgovine z ljudmi v Šentilju oviral nekdo iz policijskih vrst. In sicer na način, da je domnevno vpletene v trgovino z ljudmi obveščal o napovedanih racijah v nočnem klubu. To je počel po telefonu in se tako ujel v policijske prisluhe, je časnik takrat neuradno izvedel od virov blizu policiji. Na Policijski upravi Maribor so Večeru nato potrdili, da v sklopu notranjevarnostnega postopka preverjajo sum odklonskega ravnanja policista njihove policijske uprave. Po poročanju Večera naj bi šlo za zaposlenega na mariborski policijski postaji za izravnalne ukrepe.

Večer zdaj poroča, da je po tistem, ko je preiskovalna sodnica zoper glavno peterico že uvedla sodno preiskavo in je tožilstvo kriminalni združbi očitalo, da je s trgovino z ljudmi in z zlorabo prostitucije pridobila najmanj 207.500 evrov protipravne premoženjske koristi, preiskovalni sodnik uvedel sodno preiskavo zoper štiri osumljene, a med njimi ni sprva ovadenega Belne.