Sledenje od Kozine do Ljubljane

Tihotapec z območja Postojne ima na vesti življenje 22-letnika

G.G.
20. 12. 2021, 11.11
Posodobljeno: 20. 12. 2021, 11.26
Deli članek:

Znano je, kdo je odgovoren za nedeljsko prometno nesrečo na Tržaški cesti in posledično za smrt 22-letnega državljana Turčije.

Facebook
V kombiju je bilo poleg voznika še šest oseb.

Začelo se je nekaj čez 20. uro, ko so koprski policisti na Kozini ustavljali kombi znamke Peugeot Boxer. Voznik ni ustavil, pospešil je in zapeljal na avtocesto proti Ljubljani, policisti pa za njim.

Vozil je nevarno, več kot 180 kilometrov na uro. Pri Brezovici je trčil v dve policijski vozili, vendar ga to ni ustavilo. Zapeljal je na izvoz na Tržaško cesto v Ljubljani, spet večkrat trčil v policijska avta, ki sta ga želela ustaviti.

Po Tržaški je vijugal levo in desno, kot v filmu preprečeval policistom, da ga prehitijo. Ta divja vožnja se je končala v križišču na koncu Tržaške ceste. Tam je ubežnik trčil v avto, ki je stal pri rdeči luči, nato je kombi odbilo v levo, sledilo pa je čelno trčenje v drog semaforja.

V tovornem delu kombija je sedelo šest turških državljanov, ki so poskušali srečo z nezakonitim vstopom v Slovenijo. Vsi so se ob trku huje poškodovali, 22-letnik pa je umrl. Lažje poškodovan je tudi tihotapec, 18-letni voznik, sicer državljan Kosova s prebivališčem na območju Postojne.

Trije mladi Postojnčani sodelovali pri tihotapljenju?

V procesu tihotapljenja so najverjetneje sodelovali tudi trije mladi Postojnčani, stari od 18 do 19 let. Ko je bil kombi pri Kozini, so vozili pred njim. Policisti so jih ustavili in jih pridržali.

Policisti, ki so sledili kombiju, niso bili poškodovani, obtolčena pa sta dva policijska avtomobila.